ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Àliter Group, innovant a través dels Nuclis d’R+D d'ACCIÓ

Casos d'empresa   Xavier Pastor, CEO

L’empresa Àliter Group ha desenvolupat un prototip tecnològic que millora la gestió energètica de les plantes solars fotovoltaiques. Un projecte que ha estat possible a través dels ajuts Nuclis d'R+D d'ACCIÓ.

L'empresa Àliter Group, dedicada al desenvolupament i la construcció d'infraestructures per generar electricitat a través de l’energia solar, treballa per crear noves solucions per millorar l’eficiència i la gestió de les seves plantes. Gràcies al suport dels ajuts Nuclis d’R+D d’ACCIÓ, l’empresa va poder desenvolupar un dispositiu avançat que, a través d’un algoritme, millora la gestió de les bateries, n’allarga la vida útil i augmenta l’eficiència de grans plantes fotovoltaiques.

"Tant si és eòlica com solar fotovoltaica no sabem del cert si avui brillarà més el sol o bufarà més el vent. Dotar d'emmagatzematge una planta solar fotovoltaica permet dotar-la de capacitat de gestió i decidir que, si avui fa molt sol, podem emmagatzemar energia i guardar-la per demà que la previsió em diu que plourà. Per tant, subministrem al sistema l'energia que necessita", explica el seu CEO, Xavier Pastor.

L’empresa treballa per començar a comercialitzar la seva solució, que ha estat possible a través dels Nuclis d’R+D. "Necessitàvem aportar alguna cosa més. Tenir algun producte que ens donés valor afegit i que ens diferenciés de la nostra competència. Vam veure que la innovació i el desenvolupament de producte al voltant de la fotovoltaica podia ser la solució que ens aportés aquest valor afegit", apunta.

Coneixes els ajuts per a projectes de recerca industrial i desenvolupament Nuclis d’R+D empresarial? Són l’impuls que necessites per desenvolupar un nou producte o servei tecnològic. Descobreix les tres línies dels Nuclis d’R+D: els tecnològics, els d’economia circular de l’àmbit del residus o als dedicats a l’emergència climàtica.

Serveis relacionats

Nuclis d'R+D empresarial

L'impuls tecnològic a les grans idees innovadores i sostenibles