ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Apambu crea una plataforma per millorar la sostenibilitat empresarial

Casos d'empresa

Apambu crea una plataforma per millorar la sostenibilitat empresarial

La startup catalana Apambu comercialitza una plataforma pròpia per ajudar a les empreses a millorar els seus indicadors i l’estratègia per ser més sostenibles. L’empresa serà una de les startups presents a l’estand d’ACCIÓ del 4YFN

La sostenibilitat empresarial va molt més enllà de resoldre aspectes ambientals. Parlem de gestió de les persones, de la relació amb l’entorn o de crear valor econòmic i social. Uns conceptes obligatoris en molts casos i complementaris en d’altres que s’han de treballar per assegurar la continuïtat de l’empresa.

D’aquí sorgeix Apambu. Aquesta startup, iniciada el 2020, ha creat una plataforma que ajuda a les empreses a gestionar totes les dades relacionades amb la sostenibilitat i a dissenyar estratègies de millora amb l’objectiu de complir amb els estàndards legals i perfeccionar les actuacions en responsabilitat social.

Les empreses necessiten incorporar la gestió de la sostenibilitat. A banda d’ajudar-te a complir la llei, t'ajuda a millorar cada dia per poder ser part de la solució des d’un punt de vista ambiental, social i econòmic”, explica Elena López, CEO d’Apambu.

Una foto de més de 1.300 indicadors

La plataforma permet identificar aquells aspectes que les empreses poden incorporar per millorar les seves actuacions. Apambu simplifica aquest anàlisi a través d’una plataforma que pregunta, pas a pas, tota mena d’aspectes per obtenir una foto final de l’estat actual de l’empresa des d'una perspectiva de sostenibilitat.

En total poden fins a 1.300 indicadors relacionats amb qüestions com la bretxa salarial, la petjada de carboni, el percentatge de compra local o el grau de diversitat a dins l’empresa, entre d’altres. “El sistema t'ajuda a fer tots els càlculs i t'ho presenta per tal que la situació de l’empresa es pugui llegir de manera senzilla”, apunta López.

A banda d’obtenir una imatge de l’estat de la situació, el sistema incorpora una branca dedicada a l’estratègia per fer un diagnòstic amb informació qualitativa i ajudar a fer un pla d’accions de futur.

Créixer internacionalment

Amb menys de dos anys, l’empresa ja té la plataforma al mercat i disposa d’una cinquantena de clients de països com Espanya, Mèxic, Brasil o els Estats Units. Aprofitant aquest moment de maduresa, Apambu obrirà properament una ronda de finançament per assegurar el creixement internacional. Per fer aquest pas endavant i guanyar visibilitat, aquesta startup serà una de les empreses presents a l’estand d’ACCIÓ al 4YFN 2023.

Tot i que Apambu es dirigeix a pimes i grans empreses, també ofereix la plataforma a empreses de consultoria. “Volem crear un ecosistema d’empreses de consultoria en sostenibilitat per donar-los suport i que puguin multiplicar els seus recursos”, explica López. Actualment, a més, la startup ha obert la plataforma en una versió gratuïta per a petites empreses de menys de 50 persones treballadores.

Complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Per crear el projecte, Elena López i el seu equip volia traduir a l’àmbit digital la seva experiència de més de 15 anys acompanyant empreses en el camí de la sostenibilitat.

A Apambu són conscients que aquestes demandes aniran a més i cada vegada seran més imprescindibles. Aspectes com els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la creixent regulació europea obliguen a les empreses a seguir fent passos endavant.

Ajudem a les organitzacions a avançar i millorar de manera transversal perquè la sostenibilitat i la responsabilitat social són conceptes transversals, no es poden mirar només des d'un sol prisma”, reconeix López.

Apambu és una de les 36 startups catalanes que presentaran les seves propostes tecnològiques a l'estand d'ACCIÓ del 4 Years From Now (4YFN). Concretament, Apambu comptarà amb un estand a la fira els dies 28 de febrer i 1 de març. Descobreix el llistat complet de les startups del Barcelona & Catalonia Startup Hub que hi seran presents!

Contingut relacionat

ProACCIÓ 4.0

Aprofita l’arribada de la indústria 4.0 del futur!

4YFN

Visita les startups del Barcelona & Catalonia Startup Hub

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!

Mentoring express per a startups

El consell per accelerar la teva startup