ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Cosmètica 'a la carta'

Casos d'empresa   Genocosmetics LAB

L'empresa Genocosmetics LAB ha desenvolupat Genoxage, una marca de cosmètics personalitzats que ofereix productes i serveis únics per a cada persona. La seva proposta de valor es basa en un estudi previ per conèixer la predisposició genètica del client.

Imatge

Aquest estudi permet realitzar un diagnòstic de la pell i del cabell i a partir d'aquest, desenvolupar un tractament acord amb les seves necessitats.

Després de l'èxit del seu primer producte de tractament dermo-cosmètic facial contra l'envelliment, els professionals de Genoxage han obert dues noves línies de cosmètica: un diagnòstic genètic per a frenar la caiguda del cabell i un diagnòstic genètic per reduir els efectes de la cel·lulitis. L'empresa ha sigut capaç de desenvolupar aquest producte gràcies a l'estudi realitzat pel Centre for Omic Sciences (COS), plataforma tecnològica operada pel CTNS, que ha determinat quins són els factors claus que afecten a l'estat i l'aparença de la teva pell i el teu cabell amb la finalitat d'elaborar estratègies personalitzades útils.

Per tal d'elaborar el Tractament Dermocosmètic, els laboratoris han desenvolupat DNAskin Matrix Mapping, un sistema que permetrà elaborar un informe sobre l'estat de la teva pell i que està basat en tres pilars:

  • Estudi genètic: ofereix informació sobre la glicació, l'oxidació, la pigmentació, l'elasticitat, la foto-sensibilitat, longevitat cel·lular, sensibilitat, arrugues i hidratació. També es determina l'edat biològica de la pell a partir de la longitud dels telòmers
  • Estudi fenotípic: s’elabora a partir de l'observació dels trets facials
  • Estudi conductual: basat en l’estil de vida, l’alimentació i l’ambient entre altres factors

A partir dels resultats obtinguts s'elabora un tractament dermo-cosmètic especialitzat segons les necessitats cutànies, per tal de prevenir l'envelliment de la pell

Pels diagnòstics genètics capil·lars i cel·lulòsics s'analitzen també les causes fonamentals que provoquen aquestes imperfeccions, com són els factors hormonals, l'acumulació de molècules oxidants, la falta de detoxificació i el metabolisme de formació d'estructura del cabell.

En el cas de la cel·lulitis s'estudien els factors hormonals, la retenció de líquids, l'oxigenació i inflamació del teixit adipós, la vasodilatació i alteració de la microcirculació i la glicació.

Amb el suport d'ACCIÓ

Les dues noves línies de tractament s'han desenvolupat amb el suport d'un cupó de tecnologia, que és una ajuda proporcionada per ACCIÓ que s'atorga en forma de descompte econòmic directe aplicat a una col·laboració amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ per a potenciar la innovació a la teva empresa.

D'altra banda, tot el desenvolupament de l'estudi genètic es duu a terme al Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS). Disposa de la marca TECNIO que atorga la Generalitat de Catalunya, a través d'ACCIÓ, per identificar els centres tecnològics i grups universitaris experts en investigació industrial i transferència tecnològica a Catalunya.

Idees Força

Cosmètica basada en l’anàlisi de l’ADN per conèixer la predisposició genètica i les variables que provoquen l’envelliment cutani, la caiguda del cabell i les causes de la cel·lulitis.

Utilitza un mètode d’anàlisi propi: DNAskin Matrix Mapping.

Ofereix diagnòstics genètics d’alopècia, skin-ageing i cel·lulitis personalitzats a les necessitat de la pell.

L’empresa Genoxage és pionera a Espanya en genocosmètica.