ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El tradicional recuit de drap de l'Empordà es reinventa i s'obre al món

Casos d'empresa   IRTA - Programa Valtec

El nou formatge desenvolupat per l'IRTA es conservarà durant mesos sense necessitat de cap tipus d'additiu.

Imatge

Per primera vegada Catalunya podrà exportar el tradicional recuit de drap al món. L'Institut de recerca de la Generalitat de Catalunya IRTA ha desenvolupat una nova base làctia amb les característiques del 'recuit de drap' però amb una capacitat de conservació més duradora. Gràcies a una innovadora tècnica de congelació s'ha aconseguit augmentar el procés de conservació, sense alterar les propietats sensorials ni organolèptiques del producte.

El procés és el resultat d'un estudi realitzat en col·laboració amb ACCIÓ a través d'un ajut Valtec. Després de 3 anys de treball, el recuit es va presentar al sector de la restauració i al consumidor.

Es distribueix congelat per a la seva posterior reconstitució i utilització com a base de tot tipus de receptes, ja siguin dolces o salades. Només cal descongelar-lo, afegir-hi una base líquida com ara llet, xocolata o cafè, i batre la mescla. El resultat és un producte únic, sense additius, amb una textura cremosa i més baix en greixos.

Tant el procés com el producte van ser patentats per l'IRTA l'any 2015 i es van negociar acords amb empreses per a la seva comercialització. El sector de la restauració ja ha mostrat el seu interès pel producte i s'està explorant la introducció del recuit de drap a destacats restaurats d'autor. Aquest fet permetrà gaudir d'un producte tan tradicional com és el recuit de drap, no només a Catalunya, sinó a tot el món.

Idees Força

  • Catalunya podrà exportar el tradicional recuit de drap al món per primera vegada
  • L'IRTA ha aconseguit preservar el recuit sense que perdi les seves propietats organolèptiques
  • Producte sense additius ni conservants, baix en greixos