ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'agent TECNIO CD6 desenvolupa un làser no invasiu que detecta el pols d'un fetus en temps real

Casos d'empresa   Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6)

El grup de recerca universitari CD6 de la UPC ja ha patentat conjuntament amb l'empresa BCB Electrònica i Control aquest nou sistema basat en l'anàlisi del reg sanguini a través de la fotònica.

Imatge

El Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha creat un sistema capaç d’observar el pols d’un fetus a través d’un làser de baix cost no invasiu. La detecció del pols es fa a través d’un biosensor que analitza el reg sanguini de la mare gràcies a la fotònica. Segons paraules del director del CD6, Santiago Royo, “amb aquesta tecnologia podem sentir l’ona de pressió arterial de la mare i el nadó, que estan connectades”. Es tracta d’un procés innovador, que proporciona nova informació i complementa els procediments actuals, estalviant temps i costos. Aquest sistema obre també la possibilitat a noves aplicacions, des de la monitorització contínua del fetus, fins a l’avaluació del seu comportament dins del ventre matern.

El CD6 ha patentat el làser conjuntament amb l’empresa BCB Electrònica i Control. Una tecnologia que, basada en l’anàlisi del reg sanguini a través de la fotònica, també ajuda a detectar la presència de càncer de pell en pocs segons.

Per continuar ampliant les aplicacions d’aquesta tecnologia, un membre del CD6 està participant en un projecte d’investigació al Laboratoire d’Analyse et d’Architecture des Systèmes (LAAS-CRNS) de França, dins del marc del programa TECNIOspring d’ACCIÓ. Segons Royo, “en un futur, això permetrà que el làser també detecti, a través de l’anàlisi del reg sanguini, altres tipus de càncer, malalties cardiovasculars i més paràmetres biològics, arribant idealment fins a la mesura no invasiva de la concentració de glucosa a la sang”.

CD6

Amb el suport d'ACCIÓ

El Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6) disposa de la marca TECNIO que atorga la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, per identificar els centres tecnològics i grups universitaris experts en investigació industrial i transferència tecnològica a Catalunya.

Consulta amb nosaltres si tu també tens una idea innovadora!

Idees Força

El centre tecnològic CD6 ha desenvolupat un làser no invasiu de baix cost capaç de detectar el pols d'un fetus en temps real.

El sistema funciona a través d'un biosensor làser que analitza el reg sanguini de la mare, el qual està connectat al del nadó.

També pot ajudar a detectar la presència de càncer de pell.