ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Neurotec, la spin off de la Universitat de Barcelona

Casos d'empresa   Nicole Mahy

Neurotec és una spin off de la Universitat de Barcelona. Es dedica a la recerca mèdica en el camp d'afeccions del sistema nerviós central, i més concretament en el desenvolupament de tractaments contra la isquèmia cerebral.

Els tres emprenedors, Marco Pugliese, Nicole Mahy i Manuel Rodríguez expliquen el salt del laboratori a l'emprenedoria que va començar al gener del 2006.

Imatge

Com es pot definir exactament l'activitat de Neurotec?

[Nicole Mahy]: Vam sorgir com a empresa a partir d'un grup de recerca de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. El nostre camp de treball era una sèrie de tractaments per a malalties com la isquèmia cerebral que afecten molta gent, però que no disposen de moltes solucions farmacològiques.

Quan vam veure que les nostres investigacions podien tenir una sortida al mercat, vam contactar amb l'Oficina de Patents de la Universitat de Barcelona i amb el Trampolí Tecnològic de la Fundació Bosch i Gimpera. A partir d'aquí vam fer unes patents amb els possibles tractaments que vam desenvolupar. I després vam decidir muntar l'empresa. De fet ha estat la universitat la que ens ha cedit les patents per desenvolupar-les comercialment.

[Marco Pugliese]: De fet, si veus la nostra evolució, som el prototipus d'una empresa spin off que surt de l'àmbit universitari. A partir d'aquí hem seguit totes les passes típiques que fa un emprenedor en l'àmbit de projectes d'alt perfil tecnològic. L'any passat vam aconseguir el préstec de capital concepte del CIDEM de 100.000 euros, i també hem rebut ajudes del Ministeri d'Indústria. Ara volem demanar el préstec Neotec també del ministeri.

[Nicole Mahy]: També volem tenir accés als fons d'ajuda de la Unió Europea, que vindran com a conseqüència del projecte europeu en el qual participem.

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!