ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Vocació diferencial: un bolet únic al món

Casos d'empresa   Xop Conserves

L'agricultor Ramon Arqués i el micòleg Enric Gràcia van fundar el 2004 Xop-Conserves de Ponent, una empresa spin-off de la Universitat de Barcelona (UB) centrada en el cultiu, processament i envasament de bolets. L'empresa aromatitza, així mateix, varietats d'oli i de vinagre i fa conserves vegetals, com ara de bolets.

Idees Força

"Spin-off és una fórmula que va molt bé a les empreses petites, que no poden fer una inversió gaire grossa en recerca i desenvolupament. Hi ha més d'una manera de funcionar en règim spin-off: la universitat pot ser sòcia de l'empresa o ser-ho tan sols en el domini de la recerca. D'aquesta manera empresa i universitat es retroalimenten".

"La gírgola flor s'ha convertit en un producte estel·lar per la diferenciació de producte i per la magnitud de les vendes; cada vegada en produïm i en venem més".

"Gràcies a l'acord amb una universitat, tota la recerca, com la del cultiu de la gírgola flor, es patenta".

"Per poder entrar en alguns mercats, ACCIÓ té oficines a l'exterior. La labor amb l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Canadà va ser bàsica per poder emprendre les exportacions de llarg recorregut. L'èxit, resultat d'una feina prèvia molt bona amb l'Oficina d'ACCIÓ, va ser inesperat per a XOP".

Perfil digital