ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub 2018

Informes d'anàlisi empresarial

Més de 1.300 startups ja formen part d’un ecosistema consolidat com el primer hub europeu del sud d’Europa. Hi predominen les empreses emergents en Indústria 4.0, ciències de la vida i tecnologia mòbil.

Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub 2018

Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub 2018

INFORME DISPONIBLE EN CATALÀ I ANGLÈS

El Barcelona & Catalonia Startup Hub, el directori més complet de les empreses emergents presents al nostre país, ja ha identificat més de 1.300 startups. La seva anàlisi per al 2018 permet dibuixar els grans trets característics de l’ecosistema emprenedor català. Segons aquestes dades, recollides en un informe d’ACCIÓ (document .PDF), les startups catalanes tenen un major pes en àmbits com la Indústria 4.0, les ciències de la vida o la tecnologia mòbil i el software.

Destaca el fet que les més de 1.300 startups catalanes ja donen feina a gairebé 14.000 persones. En aquest sentit, resulta especialment rellevant la capacitat d’atracció internacional que tenen Barcelona i Catalunya en aquest àmbit. Una quarta part dels que hi treballen són estrangers, mentre que entre els fundadors aquest percentatge és del 15%.

Alhora, les startups catalanes compten amb fundadors experimentats. No en va, un 38% ja havien creat anteriorment altres empreses. De fet, Barcelona és la tercera ciutat preferida pels fundadors de startups a Europa si haguessin de engegar un nou projecte.

El finançament de les startups

El 73% de les startups catalanes han rebut algun tipus de finançament per part d’un inversor. Una injecció de capital que en el 21% dels casos ha superat el milió d’euros. Entre elles, les startups que han captat inversions més elevades són les que treballen els sectors medtech, fintech i biotech-pharma. Aquestes inversions provenen principalment de business angels (32%).

Barcelona & Catalonia Startup Hub

Més enllà de la inversió, ja són diverses les startups catalanes que han estat comprades per altres empreses, majoritàriament estrangeres. Casos com els de Privalia, Social Point, Stat Diagnostica o Captio són alguns dels que han registrat unes xifres de venda més elevades. De fet, les startups dedicades als sectors de l’oci i els viatges són les que més exits concentren.

Un hub consolidat

Barcelona s’ha consolidat com el principal hub de startups del sud d’Europa i el cinquè del continent. De fet, és el tercer hub preferit pels fundadors si haguessin de tornar a crear una empresa, només per darrere de Londres i Berlín. A més, Barcelona és la quarta ciutat del continent que més inversions ha rebut en startups, tan sols per darrere de Londres, Berlín i París.

Consulta totes les dades a l’Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub 2018 (document .PDF).

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!