ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El sector 'Beauty' a Catalunya

Informes sectorials

Més de 570 empreses formen el sector Beauty a Catalunya i que aglutinen prop de la meitat de les exportacions d'aquesta indústria a l'Estat.

El sector Beauty a Catalunya

El sector Beauty a Catalunya

El sector de la bellesa i la cura personal -Beauty- és una indústria àmplia que comprèn les àrees dels cosmètics i maquillatge, les fragàncies, la higiene personal i la cura de la pell i del cabell. Es tracta d’un sector altament internacionalitzat a Catalunya que aglutina prop de la meitat de les exportacions espanyoles de la indústria amb 576 empreses. Tot plegat sorgeix de l’estudi El sector Beauty a Catalunya de la Direcció General d'Indústria i ACCIÓ.

A escala global, la facturació d’aquesta indústria va arribar a 465 mil milions de dòlars l’any 2017 i amb països com França, Corea del Sud i els Estats Units com els que encapçalen la llista dels que més exporten.

Amb dades actualitzades a 2018, a Catalunya hi ha 576 empreses dedicades al sector, el 92% de les quals són pimes. Totes aquestes empreses facturen més 9.000 M€ i donen feina a 29.310 treballadors (2017).

En dos anys les exportacions del sector a Catalunya han augmentat un 26%: dels 1.692 M€, el 2016, als 2.136 M€, el 2018. Alemanya, Regne Unit i els Estats Units van ser les principals destinacions de les exportacions catalanes de la indústria de la bellesa i la cura personal. Altres països que ofereixen bones oportunitats de negoci per a les empreses catalanes són Dinamarca, Rússia, Singapur, Japó, la Xina i l'Índia.

El sector ofereix noves oportunitats de negoci a partir de l’evolució dels consumidors, més conscienciats amb l’entorn i la sostenibilitat del producte; noves regions emergents com són l’Europa de l’Est o el sud-est asiàtic i noves tendències en la presa de decisió de la compra, majoritàriament online.

 

Infografia sobre el sector Beauty a Catalunya

Serveis relacionats