ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Cuba

Informes país

Cuba és una economia d'onze milions d'habitants on Catalunya hi exporta principalment maquinària, aparells i material elèctric i plàstics.

Oportunitats de negoci a Cuba

Per volum de negoci, els principals sectors de l'economia cubana són la salut i els serveis sanitaris, les infraestructures i la construcció, el turisme i l’oci, l'educació, la formació i els serveis editorials. Per altra banda, els principals sectors per creixement de volum de negoci són l’agricultura, les matèries primeres i l’electrònica i el material elèctric.

Pel que fa a les importacions, Veneçuela, Xina, Espanya i Mèxic són els seus principals proveïdors i destaquen els sectors de l’energia, l’alimentació i la maquinaria i els bens d’equip.

 

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Cuba: 

  • Projectes de recerca per l'obtenció de vacunes per a la COVID-19 pròpies. Centres de recerca adscrits al consorci BioCubaFarma avancen a desenvolupar, produir i comercialitzar una vacuna contra la COVID-19. Es requereixen sistemes diagnòstics, equips i serveis d'alta tecnologia. 
  • Equipament, accessoris i productes per al sector hoteler i restaurador. Els principals grups hotelers locals (Grupo Gaviota, Grupo Cubanacan, etc.) que lideren la generació de divises turístiques a Cuba reclamen nous productes alimentaris per incorporar-los als menús o les cartes a nivell estatal i al sector turístic. 
  • Projectes de cooperació en la recerca de biotecnologia. Els ingressos en divises derivats de les exportacions de la indústria biotecnològica cubana superen els 9.000 milions de dòlars anuals gràcies a un sòlid ecosistema de centres de recerca en biotecnologia, així com laboratoris farmacèutics públics. 

 

Consulta totes les dades sobre Cuba i les millors oportunitats que ofereix a la Nota Econòmica Cuba (document pdf).