ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Eslovènia

Informes país

Els combustibles, vehicles i els aparells i material elèctric, són els protagonistes de les exportacions catalanes a Eslovènia, que han crescut un 49,1% el 2021.

Oportunitats de negoci a Eslovènia

Oportunitats de negoci a Eslovènia

A Eslovènia els principals sectors per volum de negoci han estat la transformació del metall i altres materials; les infraestructures i la construcció, i la logística de mercaderies. Per creixement de volum de negoci destaquen els serveis de mobilitat i els videojocs.

La Xina, Alemanya, Suïssa i Itàlia són els principals proveïdors d’Eslovènia, que importa principalment productes del sector de l'automoció, la química i plàstics, i l'electrònica i material elèctric.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Eslovènia:

  • Indústria farmacèutica. El sector farmacèutic eslovè, liderat per les empreses Lek i Krka, té una forta tradició al país. Pel que fa a la demanda de medicaments, no ha parat de créixer. Segons l'Institut de la Salut d'Eslovènia, la demanda de productes farmacèutics al país equival a prop de 600 milions d'euros anuals, la qual cosa suposa una despesa per habitant superior a la mitjana de la UE, i es pronostica un creixement anual de la demanda d'un 1,5%. Són especialment interessants les especialitats relacionades amb les malalties cardiovasculars, l'oncologia i els complements alimentaris.
  • Logística, comerç electrònic i distribució. Eslovènia ha establert com a prioritari la creació d’un hub logístic per a empreses internacionals interessades a introduir-se en el mercat de la UE. Juntament amb la modernització del ferrocarril i les carreteres, el pla eslovè de desenvolupament inclou 17.000 milions d’euros fins al 2030 per a la millora de les instal·lacions logístiques i de transport, juntament amb el pla nacional de desenvolupament del transport, així com la digitalització del transport i la logística.

Consulta totes les dades sobre Eslovènia i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Eslovènia 2022 (document .PDF).