ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Taiwan

Informes país

Les exportacions catalanes a Taiwan han crescut un 45,7% el 2020 fins arribar als 174 milions d’euros. Catalunya hi exporta principalment productes farmacèutics, carn de porc i maquinària que hi arriben a través de les 1.500 empreses catalanes que venen al país.

Oportunitats de negoci a Taiwan

Oportunitats de negoci a Taiwan

A Taiwan els principals sectors per volum de negoci el 2020 han estat l’electrònica i el material elèctric, les infraestructures i la construcció i la transformació del metall i altres materials. Per creixement de volum de negoci destaquen l’electrònica i el material elèctric, els videojocs i els serveis de mobilitat.

La Xina, el Japó, els Estats Units i Corea del Sud són els principals proveïdors de Taiwan que importa principalment electrònica i material elèctric, química i plàstics i energia.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Taiwan:

  • Un mercat madur que cerca productes de bona qualitat a bon preu. Els consumidors són molt més conscients que mai. Volen, a banda del disseny, saber com s’elaboren els productes, com s’entreguen, com són d'ètics, quina sostenibilitat i quina seguretat tenen. Amb un considerable estalvi, pensions i inversions, els consumidors grans tenen ara un poder de despesa més elevat que qualsevol altre segment, ja que els adults joves que s’enfronten a un salari més baix i un elevat preu de l’habitatge. Els nous jubilats són experts en tecnologia i busquen gastar els seus diners en experiències vitals enriquidores.
  • El sector agroalimentari a Taiwan, sempre en creixement. La importació d’aliments i productes alimentaris en el pròsper mercat de Taiwan continua creixent! A mesura que augmenten els viatgers de Taiwan que van a l'estranger i la freqüència amb què ho fan, el seu reconeixement i la seva demanda de diversitat alimentària han creat espai a Taiwan per als productes d'alimentació importats de gamma mitjana i alta. La despesa en menjar gurmet importat creix.
  • L'Electricity Act de Taiwan permet el lliure comerç d'energia verda. Taiwan té un objectiu ambiciós d'assoliment de capacitat de generació d´energia verda per al 2025, i té prevista una inversió de fins a 60.000 milions d'USD en instal·lacions d’energia verda per a llavors i estimularà inversió en camps relacionats. Basant-se en les necessitats nacionals, Taiwan atraurà inversions nacionals i estrangeres, així com proveïdors de solucions per transformar-se en una base important per a la indústria de l'energia verda a l'Àsia. Entre els incentius, per exemple, cal fer esment que la maquinària importada que encara no es fabriqui a nivell nacional podrà gaudir d'importacions sense aranzels.

Consulta totes les dades sobre Taiwan i les millors oportunitats de negoci internacional que ofereix a la Nota Econòmica Taiwan (document .PDF)