ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Talent a Catalunya: Indústria 4.0, economia digital i sostenibilitat

Informes d'anàlisi empresarial

Aquest informe analitza l'oferta i la demanda de talent a Catalunya en els sectors de la indústria 4.0, l'economia digital i la sostenibilitat en els que comptar amb personal altament qualificat és clau per assegurar la competitivitat econòmica de l'empresa i del país.

Talent a Catalunya: Indústria 4.0, economia digital i sostenibilitat

Talent a Catalunya: Indústria 4.0, economia digital i sostenibilitat

Si parlem de talent, no només parlem d’oportunitats de creixement i de competitivitat per a l’empresa, sinó també per a l’economia en general. L’informe 'Talent a Catalunya: Indústria 4.0, economia digital i sostenibilitat (document .PDF)' revisa i explora l’oferta i la demanda de talent al nostre país en aquests sectors tan rellevants i vinculats amb la tecnologia. Per un costat, l’estudi analitza les necessitats de talent a les empreses industrials, digitals i vinculades a la sostenibilitat a Catalunya i, de l’altra, l’oferta de talent a Catalunya en aquests mateixos àmbits.

Durant els darrers anys, tots els temes que fan referència al talent existent han adquirit una importància molt gran. Disposar de professionals qualificats amb una formació adequada o tenir la capacitat de captar-ne d’altres països és un requisit imprescindible per impulsar noves inversions estrangeres a casa nostra.

Aquest estudi, doncs, contraposa l’oferta de talent amb la demanda, analitza els salaris o com es distribueixen per sexes els professionals de la indústria 4.0, l’economia digital o la sostenibilitat. Algunes de les conclusions de l’estudi fan referència a l’oferta variada i competent de feina a les diferents indústries; la desigualtat de gènere en les professions més tècniques o l’evolució positiva dels salaris dels professionals dels àmbits analitzats, entre d'altres.

Revisa les dades clau a l'estudi 'Talent a Catalunya: Indústria 4.0, economia digital i sostenibilitat'.

Contingut relacionat

ProACCIÓ 4.0

Aprofita l’arribada de la indústria 4.0 del futur!