ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El canvi tecnològic marca la cerca de nous mercats

Idees d'experts   Maite Ardèvol

La combinació de tecnologies basades en el treball intel·lectual i en els serveis, esdevé motor de canvi i genera noves oportunitats de negoci. En aquest nou marc, els models d'anticipació són fonamentals alhora d'invertir en una tecnologia, sigui per usar-la o vendre-la. Cal, però, conèixer i qüestionar a fons aquest model.

El programa Marc recull les necessitats i futures línies de recerca dels centres, empreses i agents capaços de crear projectes.

04/05/2009

Idees Força

La convergència entre disciplines obre oportunitats de negoci.

"Una gran tendència com a motor de canvi pels propers anys serà la convergència entre disciplines: les TIC, les bio, les nano i, especialment, les energies. La combinació de tecnologies obre noves oportunitats de negoci. La conseqüència és que la productivitat es centra cada vegada més en el treball intel·lectual i en els serveis".

Maite Ardèvol.

How good is your anticipatory model?.

"Anticipatory models are fundamental in everything you do and clearly crucial when you do an investment in a technology, when you try to sell this technology, etc. But, how good is the model of anticipation that you are using?".

Riel Miller.

Contribució al Work Program del 7è Programa Marc.

"Contribuïm al Work Program del 7è Programa Marc amb un exercici de prospectiva interna amb tots els agents d'aquí. Això ens força a recollir totes les necessitats i les futures línies de recerca que vulguin dur a terme tant els centres com les empreses com tots els agents capaços de fer projectes de recerca en aquest programa marc".

Mariona Sanz.

Serveis relacionats

Horizon Europe

T’ajudem a accedir als fons europeus de recerca i innovació