ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

"L'era de la Transformació 3D canviarà radicalment la manera de dissenyar i produir els objectes"

Idees d'experts   Jaume Homs

HP és un dels principals protagonistes de la revolució 3D. Sigui per ambició innovadora, sigui per esperit de supervivència, saben que la impressió 3D transformarà el seu sector i, de pas, modificarà molts models de negoci que ni s'ho imaginen. Parlem amb Jaume Homs sobre alguns dels seus actuals reptes i oportunitats.

Quant a impressió 3D, HP té el seu negoci en la producció i prototipatge i el seu mercat és l'espai industrial, a més del comercial. Com a part de la seva estratègia d'impressió 3D, estan apuntant a indústries com l’automoció, l’aeroespacial i la salut. En aquesta breu entrevista ens expliquen com estan fent front a 3 reptes que se’ls plantegen.

HP

Jaume Homs, HP

Us heu trobat barreres tecnològiques en la impressió 3D?
La principal barrera tecnològica que ens trobem avui dia en impressió 3D o fabricació additiva és que la maquinària és lenta. Amb això hem pogut ser disruptius gràcies al fet que ja disposàvem d'una tecnologia de capçals derivada d’altres àrees de negoci, com els plotters o els materials d’oficina, i que hem pogut reconvertir per aplicar a la impressió 3D. Aquesta tecnologia ens permet imprimir cada una de les capes d’un sol cop, cosa que no es pot fer amb làser o extrusió.

A partir d’una tecnologia que fa trenta anys que tenim patentada i amb l’evolució continua, disposem ara d’una màquina que ens permet imprimir de 10 a 30 vegades més ràpid que els nostres competidors.

Trobeu proveïdors prou avançats per cobrir les necessitats d’aquesta fabricació?
Perseguint l’objectiu de disposar del màxim de materials en el mínim de temps i que a més aquests estiguin certificats, hem creat una plataforma que anomenem HP OPEN Plattform, que permet que els fabricants desenvolupin plàstics específics per a la nostra impressora i nosaltres els certifiquem, de manera que puguin ser utilitzats amb la garantia d’HP. D’aquesta manera assegurem al nostre client que el producte que surt d’aquella impressora té les propietats mecàniques desitjades.

Quins avantatges troba una empresa tan gran com HP en formar part d’un clúster?
És molt senzill, si hi som és perquè ens aporta molt. A cada clúster aprenem molt de totes les empreses que el formen, ser-hi ens permet accedir a una font de coneixement que si l’haguéssim de trobar individualment ens seria molt més complex. En base al que aprenem dels clústers podem desenvolupar contínuament noves tecnologies per cobrir les necessitats que sorgeixen del sector. Les sinergies que es creen en els clústers ens aporten molt de valor, això fa que actualment formem part de 4 clústers.

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!