ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Dissenyar les emocions en els productes de consum

Idees d'experts   Pol Andrés Fantoba

LÚCID startup de l'acceleradora del Vallès és una agència de disseny de producte que ofereix un servei integral "de la idea al mercat" adreçat a assolir projectes innovadors i rendibles.

Lúcid acompanya a les empreses en totes les fases del projecte i assessora en el disseny estratègic amb una harmonia entre t'ecnica i creativitat.

LÚCID

Una agència de disseny de productes de consum. Aquí hi juga molt l’emoció, oi?
L’emoció ho és quasi tot en el disseny. Per això la nostra especialitat és la de fusionar molt bé els aspectes creatius, que emocionin i que transcendeixin, junt amb les restriccions tecnicoproductives que representa la industrialització de qualsevol producte per tal d’esdevenir uns referents en el mercat.

Com ho definiries en anglès?
From mind to market. Però la nostra filosofia de treball la definiria com a technical creativity, reforçada amb l'aposta contínua per integrar els dissenyadors més tècnics i els enginyers més creatius. Això ens permet dissenyar productes complets, amb un alt component creatiu i emocional però plenament conscients de les necessitats i els objectius comercials dels nostres clients.

Al capdevall el que voleu és que el client vengui més...
Òbviament. Els projectes els plantegem sempre des d’una perspectiva de rendibilitat: intentem superar les expectatives i potenciar el valor afegit dels productes dels nostres clients per aconseguir un avantatge competitiu nou.

"El més difícil no és mai emprendre, sinó mantenir-se i prosperar."

Quins són els principals obstacles amb què us heu topat?
El finançament, la gestió del temps en estructures d'equip petites i l'execució d'accions comercials a l'estranger.

Quina és la màxima satisfacció que has viscut en aquesta aventura?
El sentiment de creixement empresarial, de crear llocs de treball, de percebre que el model de negoci es consolida i que la teva proposta de serveis gaudeix d'acceptació en el teu sector. Però, sobretot, el llançament al mercat de nous productes de consum.

Fins a quin punt és important la sort? Com ho fas per atraure-la?
Creiem que es tracta únicament d'una qüestió d'actitud, tenacitat i compromís amb el projecte. La proactivitat sempre té retorn en forma de beneficis per al negoci. És qüestió de perseverar i tenir clar que les petites accions del dia són igual d'importants que les bases del pla estratègic o del model de negoci.

Taller de Design Thinking a Lúcid
Taller de Design Thinking a Lúcid

Qui és l’emprenedor que més admires i per què?
No veiem l'emprenedor com una etiqueta inamovible: es tracta d'una actitud a través de la qual ens desenvolupem professionalment i això canvia al llarg del temps. El més difícil no és mai emprendre, sinó mantenir-se i prosperar. En aquest sentit, admirem les persones i les empreses que després d'una acció emprenedora han sabut consolidar-la i mantenir-se.

Quines qualitats recomanes a algú que vulgui emprendre?
Voluntat de transcendir, capacitat de sacrifici, molta il·lusió pel projecte, visió d'equip i emprendre en una etapa de felicitat de la seva vida.

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!