ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Internet of things al sector industrial i de serveis

Idees d'experts   Francesc Rodon

A Narinan, empresa de la xarxa d'acceleradores Start-Up Catalonia, milloren l'eficiència de màquines, dispositius i processos de treball.

Fent ús de les noves tecnologies i aprofitant els avantatges que ofereix Internet of Things i el cloud, Narinan facilita a les empreses l'anàlisi de processos.

Internet of Things i cloud. Paraules que estan de moda des de fa un temps. Què aporta Narinan a aquests conceptes?
Aprofitem els avantatges que ofereixen! Per exemple, apliquem solucions basades en el cloud per fer-les més eficients, ja sigui perquè es consumeixin menys recursos energètics en una indústria o en un edifici, ja sigui per aconseguir que una font cibernètica es mogui al ritme d'una orquestra.

Interessant d'aplicar-ho al sector industrial més tradicional...
I tant! Hem desenvolupat un software preparat per connectar amb gran varietat de dispositius i extreure'n dades per convertir-les en indicadors de valors per als quadres de comandament! És, sens dubte, una eina molt útil per als gestors i administradors de les empreses perquè tinguin coneixement, en tot moment, de l'estat de l'empresa i en puguin fer el seguiment i prendre decisions amb informació més completa i acurada. És un software que també analitza tot el procés productiu existent! De moment, ja hem treballat per empreses de aigua, embalatge, construcció,etc.

Si la teva àvia llegís l'entrevista molt probablement no entendria encara què fa el seu nét. Com li ho explicaries en una frase?
Fem la vida més fàcil a la gent que gestiona equips i processos de treball i els fem estalviar temps i diners.

"Quan entreguem un projecte amb èxit ens adonem que som més equip del que érem abans de començar"

Emprendre amb Narinan t'ha canviat la vida?
Sort que vaig emprendre un projecte empresarial! Des que vaig iniciar aquest camí amb el Marc cada dia m'enfronto a reptes nous. Les dificultats no ens separen: al contrari, ens uneixen molt. Quan entreguem un projecte amb èxit ens adonem que som més equip del que érem abans de començar. Som més optimistes, més alegres, ens motivem constantment els uns als altres. És tota una filosofia de vida!

Narinan

Quan deixes anar la teva ment i penses en el futur de Narinan, què et ve al cap?
Espero poder exclamar amb alegria i satisfacció: "Òndia, què gran és això que hem fet!"

Acaba la frase: "a un client no se'l fidelitza per..., sinó per..."
A un client no se'l fidelitza per tenir un preu més baix, sinó per entendre el que necessita, donar-li un bon servei i adaptar-se a les situacions.

Alguna lliçó apresa en la gestió de l'equip? Què és el que creus que encara no has après?
Cada persona és un món i cada situació és diferent. Si et penses que pots resoldre dues qüestions de la mateixa manera segurament t'equivocaràs. El que sí que és cert és que l'experiència és un grau i t'ajuda a trobar respostes als reptes nous més ràpidament. Amb perseverança i amb treball tot acaba sortint!

Què faries diferent si comencessis de nou?
Treballar d'inici amb un equip extern (assessor de màrqueting, vendes, comercial) que aporti idees i experiència, i que supleixi les mancances de l'equip emprenedor.

Formes part de l'acceleradora Start-up Catalonia a Mataró. En quants projectes (que no siguin el teu) invertiries de Start-up Catalonia i per què?

Si tingués temps i diners m'encantaria treballar en un munt de projectes de Start-up Catalonia, però crec que encara estic en una fase de la meva vida professional on m'agrada implicar-me a fons en els projectes en què hi participo i això significa massa dedicació com per poder diversificar. Crec que la gent que inverteix té un rol molt més de supervisor i encara no em veig fent aquest tipus de feina.

Quina pregunta no t'he fet i t'agradaria respondre?
Per què em vaig posar en un projecte d'aquest tipus i no vaig buscar una feina assalariada en una gran empresa o a l'administració.

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!