ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La transformació econòmica i industrial de l’Àfrica de l’Est

Idees d'experts   Robert Bach, director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Nairobi

L’Àfrica oriental, liderada per països com Kenya o Etiòpia, és la regió mundial amb un major creixement. Robert Bach, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Nairobi, repassa les oportunitats d’aquests mercats en desenvolupament d’infraestructures i béns de consum.

L’est del continent africà viu un procés de creixement demogràfic amb població eminentment jove i en edat de treballar. Amb una classe mitjana creixent i un procés d’urbanització molt important, les oportunitats per a les empreses catalanes brollen en el desenvolupament d’infraestructures i habitatges, especialment gràcies als fons multilaterals del Banc Mundial, el Banc Africà de Desenvolupament o la Comissió Europea.

Kenya és el hub de la regió, el seu punt d’entrada i la plataforma per accedir a tot el conjunt de mercats de la zona. Sumant-hi Etiòpia, amb més de 100 milions d’habitants, es tracta d’una àrea geogràfica de 300 milions de persones.

Robert Bach, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Nairobi, repassa totes les oportunitats i característiques d’aquests mercats. Una zona on les empreses catalanes poden gaudir de serveis a mida des d’aquesta oficina com la identificació de socis locals.