ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Kenya

El hub de l'Àfrica de l'Est

Oportunitats de negoci a Kenya i a l'Àfrica subsahariana

Cosmètica, benestar i economia silver

Kènia

Cosmètica, benestar i economia silver


Creixement sostingut de la cosmètica a Kenya

Les classes mitjanes urbanes, així com la població jove treballadora, són un motor clau de l’anomenada “premiumisation” en la recerca de productes específics per al tractament de la pell i dels cabells.

Desplegar més opcions de Creixement sostingut de la cosmètica a Kenya

Botigues especialitzades, farmàcies, centres de bellesa i alguns supermercats de gamma alta venen al detall una gran varietat de marques internacionals de primera qualitat, però també marques de fabricants locals que s’han posicionat en el mercat. Això obre la porta a les empreses catalanes del sector cosmètic, ja sigui per a l’exportació de productes acabats o per al subministrament d’inputs, formulació o coneixement als fabricants locals.

Amagar més opcions de Creixement sostingut de la cosmètica a Kenya
Construcció sostenible i infraestructures

Kènia

Construcció sostenible i infraestructures


Infraestructures i materials de construcció a Kenya

Hi ha oportunitats en el desenvolupament d'infraestructures i en materials gràcies a la demanda d'habitatges i al creixement del sector de la construcció, que inclou obres noves però també la recuperació o reconstrucció de les ja existents.

Desplegar més opcions de Infraestructures i materials de construcció a Kenya

En el marc de l'estratègia Kenya 2030, el sector públic està posant en marxa un programa de desenvolupament d’infraestructures, que inclou des de projectes de carreteres, ferrocarril, ports i aeroports fins a oleoductes. Enginyeries i empreses especialitzades relacionades podran trobar una oportunitat en la subcontractació d'obres d'infraestructura. Així mateix, una de les prioritats governamentals actuals és la construcció de fins a 500.000 habitatges econòmics (“affordable housing”). Per tant, les solucions innovadores que permetin una construcció d'habitatge més eficient són benvingudes a Kenya.

Amagar més opcions de Infraestructures i materials de construcció a Kenya
TIC i transformació digital

Kènia

TIC i transformació digital


Kenya i les TIC: la Silicon Savannah

Les TIC exerceixen un paper cada vegada més important en les diferents àrees de l'economia. La instal·lació de la banda ampla i la fibra òptica ha millorat les perspectives de creixement del sector i les oportunitats de negoci vinculades.

Desplegar més opcions de Kenya i les TIC: la Silicon Savannah

Amb l’adopció de la tecnologia i la creació d’un entorn de suport favorable per a les start-ups tecnològiques, Kenya s’ha convertit en un dels països més innovadors del continent africà. La seva capital, Nairobi, també és coneguda com la Silicon Savannah pels seus avenços en finances digitals, incubadores d'empreses i aplicacions. Les oportunitats en l'àmbit TIC es poden trobar en: aplicacions i serveis digitals de valor afegit (big data, IA, i IoT), ciberseguretat i sistemes eficients antifrau, disseny, personalització i distribució de productes e-learning i en l’àmbit mobile i gaming.

Amagar més opcions de Kenya i les TIC: la Silicon Savannah
Química i plàstics

Kènia

Química i plàstics


Demanda creixent de productes químics a Kenya

La indústria química a Kenya continua sent diversa, amb àrees d'aplicació en sectors de fertilitzants, fabricació, ciment, mineria, tractament d'aigües, entre molts.

Desplegar més opcions de Demanda creixent de productes químics a Kenya

La indústria química kenyana continuarà creixent correlacionada amb: l’augment de la producció agrícola, que demana més quantitats de fertilitzants i altres productes químics de control; el creixement de la indústria manufacturera, principalment en produccions de ciment i pintures, gràcies al desenvolupament dels sectors de la construcció i immobiliari; el creixement del sector alimentari, la higiene i el sanejament, accelerat pel creixement de la població i l'augment del nivell de vida; l'augment del tractament de l'aigua, impulsat per la urbanització i el desenvolupament d'infraestructures; el desenvolupament de la indústria farmacèutica, per reduir la gran dependència de la importació de medicaments.

Amagar més opcions de Demanda creixent de productes químics a Kenya

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Kenya: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial