ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Etiòpia

Una economia agrària en transició

Coneix l’Oficina Exterior de Catalunya que t'ajudarà a fer negocis a Etiòpia

Oportunitats de negoci a Etiòpia i a l'Àfrica subsahariana

Indústria farmacèutica

Etiòpia

Indústria farmacèutica


Formulació, inputs i tecnologia per la indústria farmacèutica a Etiòpia

El sector farmacèutic i mèdic és un sector estratègic a Etiòpia, on es vol estimular la producció local per reduir la dependència exterior i les col·laboracions amb empreses estrangeres per millorar la seva tecnologia.

Desplegar més opcions de Formulació, inputs i tecnologia per la indústria farmacèutica a Etiòpia

El sector farmacèutic a Etiòpia ha estat identificat com a prioritari en el II Growth and Transformation Plan (GTP II) del govern, amb la construcció de parcs industrials dedicats al sector farmacèutic. L’objectiu és convertir Etiòpia en el hub de la indústria farmacèutica a l’Àfrica. S’estima que el sector farmacèutic creixi un 15% anual fins el 2025. Actualment, la majoria dels fabricants que operen en el sector no compleixen encara els requisits de Good Manufacturing Practices (GMP) marcats per l’OMS i només serveixen un 20% de la demanda domèstica. L’esperat creixement de la industria local presenta oportunitats per les empreses catalanes proveïdores de principis actius (API), maquinària, equipament i coneixement.

Amagar més opcions de Formulació, inputs i tecnologia per la indústria farmacèutica a Etiòpia
Alimentació

Etiòpia

Alimentació


Oportunitats en l'agroprocessament

La transició cap a un sector agrícola productiu vinculat a les indústries que permeten la producció d'aliments de valor afegit es considera un pilar del desenvolupament.

Desplegar més opcions de Oportunitats en l'agroprocessament

Per comprovar la seguretat alimentària i augmentar la producció i exportació de valor afegit, es despleguen estratègies com la modernització de l'agricultura i la creació de centres de producció a través de parcs agroindustrials integrats (IAIP) que ofereixen l'oportunitat de superar els colls d'ampolla de la cadena de valor: agrupen empreses independents per obtenir economies d'escala i externalitats positives, comparteixen infraestructura i aprofiten les oportunitats de compra i venda a granel, entre d'altres. Les empreses catalanes poden prospectar les oportunitats en l'agroprocessament a les IAIP, o la dotació de maquinària per a la transformació i valor afegit (blat, llavors oleaginoses…) i el subministrament d'inputs de producció.

Amagar més opcions de Oportunitats en l'agroprocessament
Tèxtil i moda

Etiòpia

Tèxtil i moda


Etiòpia: el futur taller tèxtil i del cuir del món

Un cost de la mà d'obra competitiu, la disponibilitat de matèries primeres i els baixos costos energètics han fet d'Etiòpia un país atractiu per a les inversions de les empreses tèxtils i la indústria del cuir.

Desplegar més opcions de Etiòpia: el futur taller tèxtil i del cuir del món

Etiòpia mira la Xina, el Vietnam o Bangladesh per tal de treure el país de 100 milions d'habitants de la pobresa. Com? Convertint-se en el nou centre de subcontractació manufacturer per a la indústria tèxtil i del cuir. Amb una forta intervenció de l’Estat, l'economia està orientada cap a una ràpida industrialització i una priorització de sectors destinats a promoure les exportacions. La construcció de parcs industrials, així com les facilitats per a la inversió estrangera, han atret proveïdors de marques multinacionals com H&M, Levi's o Guess per fabricar a Etiòpia. Aportar valor a la naixent indústria tèxtil i del cuir amb maquinària, teixits tècnics, disseny, productes químics i saber fer ofereix oportunitats a Etiòpia.

Amagar més opcions de Etiòpia: el futur taller tèxtil i del cuir del món
Salut i serveis sanitaris

Nigèria

Salut i serveis sanitaris


Health and Medtech a Nigèria

Nigèria és la potència econòmica del continent africà amb una població de més de 200 milions d'habitats. El país està treballant en la millora de les infraestructures de salut amb un creixement de les inversions en el sector privat.

Desplegar més opcions de Health and Medtech a Nigèria

Nigèria busca solucions i tecnologies diferencials en equipaments de salut, diagnosi i de laboratori. El país disposa d'una xarxa potent d'hospitals, clíniques privades i centres de recerca. També hi ha un impuls en la creació de xarxa de laboratoris i de centres de diagnosi. El segment de tecnologia de la salut i les seves innovacions poden trobar cabuda en el mercat. És necessari comptar amb un soci local potent i de confiança i registrar els productes amb NAFDAC.

Amagar més opcions de Health and Medtech a Nigèria

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial