ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Etiòpia

Una economia agrària en transició

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a Etiòpia

Oportunitats de negoci a Etiòpia i a l'Àfrica subsahariana

Tèxtil i moda

Etiòpia

Tèxtil i moda


Etiòpia: el futur taller tèxtil i del cuir del món

Un cost de la mà d'obra competitiu, la disponibilitat de matèries primeres i els baixos costos energètics han fet d'Etiòpia un país atractiu per a les inversions de les empreses tèxtils i la indústria del cuir.

Desplegar més opcions de Etiòpia: el futur taller tèxtil i del cuir del món

Etiòpia mira la Xina, el Vietnam o Bangladesh per tal de treure el país de 100 milions d'habitants de la pobresa. Com? Convertint-se en el nou centre de subcontractació manufacturer per a la indústria tèxtil i del cuir. Amb una forta intervenció de l’Estat, l'economia està orientada cap a una ràpida industrialització i una priorització de sectors destinats a promoure les exportacions. La construcció de parcs industrials, així com les facilitats per a la inversió estrangera, han atret proveïdors de marques multinacionals com H&M, Levi's o Guess per fabricar a Etiòpia. Aportar valor a la naixent indústria tèxtil i del cuir amb maquinària, teixits tècnics, disseny, productes químics i saber fer ofereix oportunitats a Etiòpia.

Amagar més opcions de Etiòpia: el futur taller tèxtil i del cuir del món
Energia i recursos

Etiòpia

Energia i recursos


L'energia transversal requereix actors en tots els sectors

L'energia verda es considera un pilar estratègic per a una economia resilient al clima, i les inversions publicoprivades estan augmentant en el sector de la generació d'energia.

Desplegar més opcions de L'energia transversal requereix actors en tots els sectors

Dins del pla per a construir una economia verda resilient al clima per al 2030 i millorar l'eficiència productiva del sector manufacturer del 50 % actual al 80 % amb energia disponible, interrompuda i eficient, el Govern etíop prioritza l'energia com un dels sectors transversals i facilitadors. La recent liberalització de la generació d'energia connectada a la xarxa i la generació, transmissió i distribució fora de la xarxa crearan oportunitats de generar, transmetre i distribuir fora de la xarxa i de subministrar energia gràcies a acords publicoprivats. Es preveuen oportunitats per a proveir solucions d'energia solar fora de la xarxa, d'exportació d'electricitat amb suport del Govern, i de generació i subministrament d'energia geotèrmica.

Amagar més opcions de L'energia transversal requereix actors en tots els sectors
TIC i transformació digital

Etiòpia

TIC i transformació digital


Construir una economia digital

Les TIC es consideren un facilitador del creixement previst per a les economies de renda mitjana de cara al 2030. Per tant, els esforços per desenvolupar una economia digital són prioritaris segons el Pla Estratègic Decennal del Govern etíop.

Desplegar més opcions de Construir una economia digital

El Govern continua impulsant el sector de les TIC per millorar la digitalització de les institucions. Però l'entrada d'un competidor estranger de telecomunicacions (Safaricom) ha minvat el control que el Govern tenia fins ara en el sector, cosa que suposa un canvi de 180° en l'ecosistema general de les TIC. A més, els esforços en curs per obrir el sector de la tecnologia financera als proveïdors estrangers de serveis de diners mòbils suposaran una transformació. S'espera que el creixement de les TIC afecti indirectament l'economia i faci prosperar, entre d'altres, el sector privat i les startups. Es preveuen noves oportunitats en els serveis de consultoria, el desenvolupament i subministrament de programari i la fabricació de maquinari.

Amagar més opcions de Construir una economia digital
Alimentació

Etiòpia

Alimentació


Oportunitats en la indústria agrícola

La transició cap a un sector agrícola productiu vinculat a la indústria dels aliments amb valor afegit es considera un pilar per al desenvolupament.

Desplegar més opcions de Oportunitats en la indústria agrícola

Per garantir la seguretat alimentària i fer créixer la producció amb valor afegit i l'exportació, s'estan aplicant estratègies com la modernització de l'agricultura i la creació de centres de producció a través de parcs agroindustrials integrats (IAIP), que permeten superar els colls d'ampolla de la cadena de valor mitjançant l'agrupació d'empreses independents i així aconseguir una economia d'escala i externalitats positives compartint infraestructures i aprofitant oportunitats de compra i venda a l'engròs. Per tant, les empreses catalanes poden aprofitar les oportunitats agroindustrials dels IAIP o proveir maquinària per a processar productes de valor afegit (blat, llavors oleaginoses, etc.), així com subministrar entrades de producció.

Amagar més opcions de Oportunitats en la indústria agrícola

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial