ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Logística inversa

Eines de competitivitat

En aquesta eina es presenta la logística inversa com un procés per recuperar el valor dels materials que s'han utilitzat en el procés de logística convencional, ja sigui en el consum o la comercialització de materials, o per netejar el canal d'aquells productes amb excés d'estoc, residus de final de temporada, lots defectuosos, etc.

Logística inversa

Logística inversa

Qualsevol procés de logística convencional (producció, transport, distribució i venda) pot requerir al mateix temps un procés de logística inversa. Es a dir: què fem amb els materials sobrants en cadascuna d’aquestes fases? Perquè amb el volum de devolucions també es poden seguir fent negocis.

Per assolir aquest objectiu cal tenir en compte que els materials sobrants poden ser reciclats o be reutilitzats com a subproductes per altres produccions. El document analitza les causes per les quals un producte torna al fabricant de la LI i els seus efectes en l’empresa, els clients i el medi ambient, així com els processos de distribució, les lleis mediambientals, entre d’altres.

Presenta la logística inversa, una eina que, a través de tecnologies com el centres de devolucions centralitzats o la identificació amb codis de barres RFID, permet reduir l’impacte en el medi ambient i generar noves oportunitats de negoci. Aspectes que interessen tant a l’empresari com al client.

La logística inversa serveix per gestionar les devolucions, els subproductes i els residus. El seu objectiu és que no suposin un major cost per a l’empresa ni per al medi ambient, generar oportunitats de negoci i millorar el nivell de satisfacció dels clients.

Descarrega't el material