ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Nota Econòmica de Grècia

Informes país

Les exportacions catalanes a Grècia han crescut un 31,8% el 2021 en comparació amb l'any anterior. Els productes catalans que major sortida tenen en el mercat grec són els els productes químics orgànics, que suposen el 19% de les exportacions, i els productes farmacèutics, amb el 9,7%.

Nota Econòmica Grècia

Nota Econòmica Grècia

Els principals sectors de l'economia grega per volum de negoci són les infraestructures i la construcció, el turisme i l'oci, i la logística de mercaderies. Pel que fa a les importacions, Grècia adquireix sobretot productes del sector de l'energia, l'alimentació i la química i els plàstics de països com Alemanya, Itàlia i la Xina.

Els sectors amb més oportunitats de negoci a Grècia per a les empreses catalanes són:

  • La indústria farmacèutica. El sector farmacèutic és un dels sectors estratègics del país, atès que és un dels sectors que major pes té en l'R+D i les exportacions de Grècia. El sector farmacèutic grec contribueix en un 8% al total de la despesa en R+D del país. A Grècia es duen a terme uns 2.500 assajos cínics, mentre que les exportacions van suposar un total de 1.400 milions d'euros.
  • Les energies renovables. Grècia està duent a terme una ambiciosa reforma del sector energètic, encaminada a complir amb l'objectiu compromès amb la UE en relació amb la reducció d'emissions d'un 56% de cara a 2030.

Consulta totes les dades sobre Grècia i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Grècia 2022 (document .PDF).

Descarrega't el material