• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Bielorússia

Informes país

L’any 2017 les exportacions de Catalunya a Bielorússia han augmentat un 16,9%. Els productes més venuts han estat la maquinària (un 29,7% sobre el total de les exportacions), els plàstics (10,3%) i els vehicles (9,2%).
Oportunitats de negoci a Bielorússia

A Bielorússia destaquen dos sectors econòmics que són interessants per a les empreses catalanes:

1. Indústria farmacèutica:  L'interès per fer negocis amb la indústria farmacèutica de Bielorússia és a causa de la gran capacitat del mercat dels països de l'EAEU (Eurasian Economic Union), el personal altament qualificat i dels incentius fiscals per als inversors. El mercat de serveis mèdics, equips i medicaments als països de Bielorússia i EAEU creix de manera constant. El volum del mercat farmacèutic de la Federació de Rússia s'estima en 30.000 milions de dòlars i Kazakhstan 1,9 bilions de dòlars.

2. Agricultura: A Bielorússia l’agricultura és un sector prioritari. Aquesta indústria es caracteritza per una forta regulació de preus en matèries primeres agrícoles, que permet augmentar la rendibilitat de la indústria alimentària. Existeix suport estatal a les empreses agroalimentàries bielorusses (impostos, subsidis, etc.).