• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Equador

Informes país

Les exportacions catalanes a Equador han augmentat un 36,7% l’any 2017 respecte el 2016, i se situen en els 115,5 milions d’euros, la xifra més alta de la sèrie històrica. Els principals productes catalans que s'hi exporten són maquinària, aparells i material elèctric i matèries colorants.

Les empreses catalanes tenen oportunitats de negoci a l'Equador en dos sectors destacats:

1. Alimentació i productes gurmet: Des de l’any 2012 el govern equatorià planteja la transformació de l’economia, cosa que implica un canvi d’un patró d’especialització primari a un model basat en la producció de béns i serveis diversificada, ecoeficient i amb més valor agregat. Un dels sectors productius que s’han prioritzat és el dels aliments frescos i processats. L’objectiu és poder realitzar productes elaborats destinats al consum intern i a l’exportació per aconseguir que el valor afegit de l’elaboració dels productes repercuteixi en el país.

2. Metal·lúrgia i productes metàl·lics: Existeixen oportunitats per a les empreses catalanes relacionades amb la metal·lúrgia, en especial del segment del coure, cablejat elèctric, tubs i laminació, sistema per a l’automatització d’activitats de cadastre, seguiment i control miner, seguiment i control i fiscalització de treballs a gran escala.

Descarrega't el material