• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Eslovènia

Informes país

Eslovènia ofereix oportunitats interessants en àmbits com l'automoció, el paper o les TIC. Sectors que se sumen als combustibles, vehicles i els aparells elèctrics, els protagonistes d'unes exportacions catalanes a l'alça al país balcànic.

Les exportacions catalanes a Eslovènia han augmentat un 53,6% l’any 2017 respecte el 2016, i se situen en 178 milions d’euros, la xifra més alta de la sèrie històrica.

Per a les empreses catalanes, els sectors més destacats són els següents:

1. Paper, cartró i packaging: Eslovènia és el tercer país europeu, després de Finlàndia i Suècia, on més del 60% del territori és bosc. Això comporta que s'hi desenvolupin indústries relacionades amb la fusta. Amb aquestes condicions òptimes, la indústria de paper i cartró té molt de recorregut a desenvolupar a Eslovènia, amb un teixit industrial potent que li dona suport.

2. Automoció i moto: L’any 2016, el sector de l’automoció a Eslovènia compta amb 278 empreses que donen ocupació a 14.207 persones. Suposen uns ingressos de 3,3 bilions d’euros. Les oportunitats per a les empreses catalanes es troben relacionades amb els principals productes realitzats a Eslovènia: seients i components dels seients, components i materials per a mobiliari interior, components per a sistemes de frenada i components mecànics, elèctrics i electrònics per a motors, entre d'altres.

3. TIC i transformació digital: El sector TIC d'Eslovènia ocupa gairebé 21.000 persones, en unes 3.200 empreses. Destaquen el capital humà, les infraestructures i el compromís del govern per impulsar el sector com una de les prioritats de desenvolupament. Els productes i serveis clau al país en què les empreses catalanes poden trobar oportunitats de negoci son: equips de telecomunicacions, serveis de telecomunicacions, serveis informàtics, maquinari, programari, distribució d’equips i serveis web.

Descarrega't el material