• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Estònia

Informes país

La tecnològica i digitalitzada Estònia té una relació comercial amb Catalunya basada principalment en la venda de maquinària, fruita i carn al país bàltic. Més enllà d'això, precisament l'impuls estoni al sector tecnològic ofereix diverses oportunitats de negoci a les empreses catalanes.

Les exportacions catalanes a Estònia assoleixen els 47,8 milions d’euros el 2017, un 2,2% més que l’any anterior.

Les principals oportunitats per a les empreses catalanes a Estònia estan relacionades amb la tecnologia i es divideixen en dos grans àmbits:

1. Salut i equipaments mèdics: Estònia és un país capdavanter en e-Health i amb experiència en els camps de la biotecnologia, la genètica i els productes farmacèutics. Recolzat per un ecosistema col·laboratiu d’R+D, Estònia aplica el MedTech per avançar en ciència, benestar de la societat i eficiència dels negocis. Avui dia, a Estònia es digitalitza més del 95% de les dades generades per hospitals i metges, de manera que els professionals sanitaris puguin disposar de tota la informació a l’hora d’efectuar diagnòstics i prendre decisions mèdiques.

2. TIC i transformació digital: Estònia està especialitzada en diverses tecnologies innovadores que tenen aplicabilitat a les TIC i a molts altres sectors. Entre d’altres, és capdavantera en desenvolupament de programari i sistemes informàtics, sistemes d’alta tecnologia, anàlisi de big data, solucions TIC per a diversos sectors, ciberseguretat, identitat digital, solucions per a logística digital, salut digital i infraestructures digitals. A més de comptar amb professionals altament qualificats, al país estan instal·lats el Centre d'Excel·lència Cooperativa de la Cimera de l’OTAN (CCD COE de l'OTAN) i l'Agència Europea per a la gestió operativa de sistemes informàtics a gran escala (EU LISA), a més de Guardtime, una de les empreses de blockchain més grans del món.

Descarrega't el material