• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Hongria

Informes país

Les exportacions catalanes a Hongria fa diversos anys que creixen de forma sostinguda i al 2017 han assolit el seu màxim històric amb 527 milions d'euros. Entre els principals productes exportats hi ha els vehicles, la carn i els aparells i material elèctric.

El sector dels esports i el de la salut i els equipaments mèdics són els que ofereixen més oportunitats de negoci a Hongria:

1. Esports: La demanda de productes fitness augmenta a Hongria, però el sector poc especialitzat, fragmentat i amb una oferta escassa no la cobreix. Les noves tendències de salut i preocupació pel cos, sumades a l’impuls del Govern hongarès per fomentar l’activitat esportiva, donen lloc a una demanda creixent de productes fitness, que va lligada també a l’augment de centres esportius. Es busca, cada cop més, la innovació i tecnificació d’aquests productes en un mercat amb un poder adquisitiu que augmenta paulatinament.

2. Salut i equipaments mèdics: El sector de les ciències de la vida és un dels més innovadors d’Hongria i s’hi dedica el 40% de la despesa en R+D del país. Amb professionals altament qualificats, aquest sector genera 14.000 llocs de treball directes. Amb una localització geogràfica estratègica i un entorn favorable per a les inversions, al país hi ha unes 85 empreses de biotecnologia i també moltes empreses amb tradició de manufactura farmacèutica. Hongria es troba entre els primers països europeus en nombre d’assajos clínics, amb més de 330 per any.