• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Romania

Informes país

Les relacions comercials amb Romania mostren una dinàmica ascendent en els darrers anys. Al 2017 han assolit els 541,5 milions d'euros, amb un creixement del 17,3% essent la xifra més alta de la sèrie històrica.
Oportunitats de negoci a Romania

El sector de l'automoció i el de la maquinària i els béns d'equip són alguns on les empreses catalanes hi poden trobar bones oportunitats.

1. Automoció i moto: La compra de Dacia per part de Renault i l’adquisició d’Automobile Craiova per part de Ford han comportat que nombroses empreses d’automoció hagin decidit instal·lar-se al país. Romania és el quart país de la CEE en fabricants de components d’automoció. El mercat d’automoció romanès ha crescut un 18% de mitjana des de l’any 2009 i s’espera que superi els 20 bilions d’euros l’any 2020.

2. Maquinària i béns d'equip: A Romania està actiu el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020, dotat amb 9.500 milions d’euros per a la promoció de la competitivitat i reestructuració del sector agrari, la protecció del medi ambient i el canvi climàtic. Romania disposa de 15 milions d’hectàrees cultivables i un 46% de la població viu en zones rurals. El camp romanès necessita augmentar la productivitat a través de la modernització de l’àmbit rural, i existeixen programes de finançament de la UE per a l’adquisició d’equipament.