• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Sèrbia

Informes país

Les exportacions catalanes a Sèrbia viuen una tendència creixent els darrers anys, havent augmentat un 24% el 2017 amb el protagonisme destacat dels vehicles, la maquinària i la carn de porc.
Oportunitats de negoci a Sèrbia

Sèrbia ofereix diverses bones oportunitats de negoci a les empreses catalanes, especialment en tres sectors:

1. Agricultura: L’agricultura és un sector potent de l’economia sèrbia i té un superàvit comercial elevat. La Unió Europea, recentment, ha iniciat diversos programes de modernització de l’agricultura, on hi ha previstos fons per Sèrbia. Es destinaran aproximadament 175 milions d’euros entre el 2014 i fins al 2022 per a la modernització del camp. Es demanden nous sistemes de rec, maquinària agrícola i hivernacles.

2. Automoció i moto: La indústria automobilística és una de les principals a Sèrbia, la qual ha rebut gairebé el 10 % de la inversió estrangera al país des del 2001. La indústria automobilística a Sèrbia compta amb una capacitat de producció elevada i amb personal altament qualificat a tots els nivells. Sèrbia subministra la majoria de fabricants de vehicles europeus, així com alguns fabricants de vehicles asiàtics.

3. Tèxtil i moda: A Sèrbia, la producció tèxtil i de peces de roba ha estat durant molts anys una de les principals indústries exportadores. La indústria està formada per unes 1.800 empreses i ocupa més de 43.000 empleats. Amb una llarga tradició industrial, productes d'alta qualitat a preus raonables i mà d'obra qualificada a costos competitius, empreses com Benetton, Calzedonia, Golden Lady, Pompea, Falke i Geox disposen d’instal·lacions per fabricar part de la seva producció.