• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Vietnam

Informes país

Catalunya exporta principalment a Vietnam maquinària (12,8% del total de les exportacions), aparells i material elèctric (12,1%) i plàstics (11,8%). El 2018 les vendes catalanes a Vietnam han crescut un 23,3% respecte l'any anterior, assolint els 148,2 milions d'euros.
Oportunitats de negoci a Vietnam

Les empreses catalanes poden trobar al Vietnam bones oportunitats de negoci en quatre àrees destacades:

Logística, comerç electrònic i distribució

L'augment del nombre d'empreses estrangeres al mercat retail vietnamita ha animat moltes empreses locals a invertir més en les seves carteres de productes i processos operatius per poder-hi competir. Es preveu que el mercat del retail vietnamita tingui una evolució positiva pel que fa a inversions estrangeres i vendes. A més, gràcies a la combinació de factors polítics i econòmics de suport al sector, el creixement econòmic, l'augment de la població de classe mitjana, la urbanització i els estàndards de qualitat més alts, també hi haurà un augment del consum local.

Materials i matèries primeres

Vietnam és un país amb quantitats abundants de diversos minerals (ferro, carbó, manganès, coure, zinc, pedres calcàries, etc.), situats de manera dispersa a les regions del nord i del centre. Tot i que la demanda de minerals continua sent important, especialment en el cas del carbó per a la generació d’electricitat, la preocupació creixent pel medi ambient ofereix oportunitats de negoci relacionades amb el sector, com per exemple el desenvolupament de tecnologies avançades de purificació que puguin utilitzar les indústries energètiques.

Mobile & Gaming

El mercat de la telefonia mòbil ha crescut de forma explosiva durant els últims anys. La demanda de mòbils va a l'alça i, per tant, ha augmentat les necessitats de proveïdors de serveis d'Internet i telefonia. Es necessiten millores pel que fa a la connectivitat a causa del creixement de l'ús de mòbils. La demanda de noves aplicacions i jocs és cada dia més alta i, per aquest motiu, el mercat vietnamita necessita d'empreses que ofereixin nous productes i solucions tecnològiques.

Paper, cartró i packaging

El sector del packaging a Vietnam està experimentant un creixement important aquests darrers anys i s'espera que es mantingui en el futur. La innovació tecnològica en el disseny està jugant un paper clau en el desenvolupament del sector a Vietnam. La demanda és especialment notable en el packaging de menjar processat, gràcies a l’augment del consum de menjar a Vietnam en els darrers anys.