Què has de saber?
L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a la producció, l'edició, la promoció i la distribució d'enregistraments musicals, amb independència del suport, físic o digital, i del format.
Les subvencions que inclouen aquestes bases s'adeqüen al Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.
El termini de presentació de sol·licituds és del 22 de maig fins el 26 de juny de 2025 , tots dos inclosos.
L'horari d'atenció telefònica és de 09:00 a 14:00h de dilluns a divendres:
- Per consultes sobre el contingut i la tramitació de la subvenció: 93 567 10 94 i 93 116 35 77
- Per consultes tècniques sobre la tramitació telemàtica: 93 552 91 66
La sostenibilitat ambiental en les línies d'ajut de l'ICEC Consulta la Guia
Organisme responsable
Poden optar a les subvencions les empreses discogràfiques privades que efectuen les activitats descrites en la base específica 1.
No hi poden optar les entitats sense ànim de lucre ni les empreses discogràfiques participades, en el seu capital o en els seus òrgans de decisió, per societats de gestió de drets de propietat intel·lectual.
El període per presentar sol·licituds és del 22 de maig al 26 de juny del 2025, tots dos inclosos.
Documentació que cal presentar amb la sol·licitud
Juntament amb la sol·licitud de subvenció, s'ha de presentar:
- Relació detallada de les despeses de personal, segons el model de l'ICEC.
- Un exemplar de l'enregistrament musical, en cas d'edició en suport físic.
- Compte justificatiu, segons model de l'ICEC:
- Per a subvencions sol·licitades d’import inferior o igual a 60.000 euros: Un compte justificatiu sense aportació de justificants de despesa, en els termes que estableix la base general 16.2.b), que substitueix el pressupost que exigeix la base general 7.1)
- Per a subvencions sol·licitades d’imports superiors a 60.000 euros: Un compte justificatiu amb aportació d’informe d’auditor amb el contingut que estableix la base general 16.3, que substitueix el pressupost que exigeix la base general 7.1.
- Memòria d'activitats, segons model de l'ICEC
Per poder optar a les subvencions s'han de complir, a més dels que es preveuen en la base general 3, els requisits i les condicions següents:
a) Que el projecte presentat per l'empresa contingui:
- O bé un mínim de 40 enregistraments d'obres musicals diferents, dels quals més del 50% corresponguin a
intèrprets residents a Catalunya.
- O bé enregistraments d'obres musicals amb una durada mínima de 180 minuts, dels quals més del 50% corresponguin a intèrprets residents a Catalunya.
En el cas de formacions integrades per intèrprets residents tant a Catalunya com fora, s'entén que tenen residència a Catalunya si, com a mínim, estan integrades per intèrprets residents a Catalunya. En el cas que dues o més formacions participin en l'enregistrament d'una mateixa obra musical, s'ha de tenir en compte la residència de l'intèrpret principal i dels intèrprets habituals de les formacions que hi participin.
No es consideren intèrprets els productors musicals ni els compositors. En qualsevol dels dos casos, els enregistraments s'han d'editar comercialment.
S'entén per edició comercial l'inici de l'explotació econòmica de l'enregistrament mitjançant la seva distribució, en qualsevol tipus de suport i format, o la seva posada a disposició del públic, subjecta a un preu. Els enregistraments que s'editin en més d'un suport o format només s'han de considerar una vegada.
b) Com a mínim, el 50% dels enregistraments d'obres musicals que són objecte de la sol·licitud de subvenció han d'estar disponibles al públic en format digital.
c) Els enregistraments musicals que són objecte de la sol·licitud s'han d'haver editat comercialment l'any 2024
d) El projecte ha de tenir un pressupost mínim de 12.000,00 euros.
e) Els enregistraments han de correspondre, com a mínim, a tres formacions musicals diferents.
f) A les edicions en suport físic hi ha de constar, de manera clara, el número de dipòsit legal, que no pot tenir
una data posterior a l'any 2024.
No són objecte de la subvenció els enregistraments duts a terme per encàrrecs fets per tercers, incloses les entitats públiques, ni les reedicions d'enregistraments que hagin rebut algun ajut del Departament de Cultura, o d'entitats que hi estiguin adscrites o vinculades en els quatre anys anteriors al de concessió de l'ajut.
No hi ha taxes associades a aquest tràmit.
Despeses subvencionables
Són subvencionables únicament les despeses següents, les quals s'han d'haver fet entre l'1 d'octubre del 2023 i el 31 de desembre de 2024.
a) Despeses de producció, d'enregistrament i de reproducció: s'accepta exclusivament la imputació d'aquestes despeses, derivades de la contractació de professionals o d'empreses, en els conceptes següents:
enregistrament d'obres musicals; adquisició de drets —regalies o avançaments—, de productors, intèrprets o executants; despeses pròpies de l'enregistrament, arranjadors, lloguer de material, lloguer d'estudi, tècnics de so, lloguers d'instruments i músics; drets de reproducció mecànica o de posada a disposició electrònica a favor de societats de gestió de drets d'autor; llicències de tercers necessàries per a l'enregistrament d'un fonograma; registre i tràmits de protecció de drets; despeses de reproducció de còpies; disseny i realització del material imprès, incloent-hi les despeses de drets de reproducció i d'explotació a favor de societats de gestió de drets dels artistes plàstics.
b) Despeses de promoció, publicitat i màrqueting: són despeses relacionades amb l'activitat adreçada al posicionament del producte discogràfic. S'accepten les despeses de màrqueting en línia, mòbil o tradicional; disseny d'elements publicitaris, publicitat en qualsevol mitjà audiovisual, escrit o digital, edició de mostres i, en general, les despeses que es puguin relacionar amb la difusió de l'activitat per augmentar-ne les vendes. No se subvencionen ni les despeses de tramesa o de lliurament de materials, ni les despeses d'intèrprets per fer activitats de promoció.
c) Despeses de contractació d'empreses i de professionals per a la producció de videoclips.
d) Despeses relacionades amb noves tecnologies i amb eines de distribució digital: utilització de canals de distribució digitals, creació i manteniment d'aplicacions i webs, lloguer de programari, hostatge; despeses en R+D+I.
No inclou la compra ni l'arrendament financer d'equipament, ni l'adquisició de llicències de programari, ni despeses en proveïdors de connexions a Internet.
També es poden incloure les despeses de promoció d'enregistraments que hagin rebut una subvenció a la convocatòria d'questa línia d'ajuts l'any 2024, sempre que es s'hagin realtizat entre l'1 de gener i el 31 de març de 2024.
No són en cap cas subvencionables les despeses de funcionament o estructurals de les empreses, com ara les despeses de personal, el manteniment de les infraestructures d'oficines, ni l'adquisició d'infraestructura o béns patrimonials, ni les despeses de viatges i allotjaments.
També en queden excloses les despeses de participació accionarial en altres empreses, les despeses relacionades amb l'activitat d'internacionalització, les consultories i els estudis de mercat, i les derivades del management de les formacions musicals i de l'organització de concerts, incloent-hi els promocionals.
Quantia
Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases no poden superar el 40% del cost total de les
despeses subvencionables, amb un màxim de 70.000,00 euros, i han de seguir l'escalat següent, depenent de la puntuació obtinguda de la valoració dels criteris que estableix la base específica 7:
Fins a 30 punts: màxim del 25% sobre el cost total.
De 31 a 40 punts: màxim del 30% sobre el cost total.
De 41 a 60 punts: màxim del 35% sobre el cost total.
A partir de 61 punts: màxim del 40% sobre el cost total
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
Terminis
Del 22/05/2025 al 26/06/2025Aquest tràmit es pot fer per internet només amb certificat digital.
-
Segon pas
Consultar l'estat del tràmit
Consulta l'estat d'un tràmit o gestió a l'Àrea privada de tràmits gencat amb el codi (ID) o el número d'expedient i el DNI/NIF
Consulta l'estat d'un tràmit o gestió a l'Àrea privada de tràmits gencat amb el codi (ID) o el número d'expedient i el DNI/NIF
-
Tercer pas
Rebre resposta
Proposta de resolució provisional i documentació addicional
Proposta de resolució provisional i documentació addicional
Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l’Institut Català de les Empreses Culturals publicarà la proposta de resolució provisional de concessió al Tauler de la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya.
Les persones beneficiàries tindran 10 dies hàbils, a partir de l’endemà de la publicació, per presentar si s'escau:
- la documentació addicional necessària,
a través de l'espai Estat de les vostres gestions
Procediment de concessió
El procediment de concessió de les subvencions es tramita en règim de concurrència competitiva.Quan es rep la resposta de l'Administració?
El termini màxim per dictar i notificar la resolució és de cinc mesos des de la publicació de la convocatòria. Transcorregut aquest període, si no hi ha una resolució expressa, els/les sol·licitants poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.
Quina resposta es rep?
Les comunicacions o notificacions a les persones interessades es realitza mitjançant la publicació de la resolució al tauler d’anuncis electrònic de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya (https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=1) . Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.Es pot presentar un recurs?
La resolució no exhaureix la via administrativa. Es pot interposar un recurs d'alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d'un mes a comptar de la publicació.