
CERTA és un grup investigador especialitzat en la innovació i transferència de coneixement a l’àrea de l’agroalimentació i més específicament la de la tecnologia dels aliments i la higiene i seguretat alimentària
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Altes Pressions; UHPH; UV-C; processament d'aliments; sensors òptics; control de processos;
seguretat; innovació i qualitat alimentària; biofilms
Vols més informació sobre els desenvolupadors de tecnologia TECNIO?
Capacitats tecnològiques
- Homogeneïtzació a ultra alta pressió (UHPH). Per emulsions i encapsulació de materials bioactius i per inactivació microbiana. S’utilitza en productes líquids i viscosos.
- Alta pressió isostàtica (HHP): Hem estat precursors al estat espanyol en l'aplicació de aquesta tecnologia de transformació i conservació d'aliments.
- Llum ultraviolada C (UV-C), principalment per a la inactivació microbiana, amb un equip pasteuritzador únic a l'estat espanyol.
- Sensors òptics pel control de processos a la indústria alimentària. A diferència de molts grups, no usem espectròmetres comercials, desenvolupem sensors ad hoc per a aplicacions en línia que encara no tenen un sensor adequat.
- Electrospray: Deshidratació d’aliments líquids mitjançant tecnologia no tèrmica.
- Sistemes de detecció/eliminació de microorganismes de superfície i biofilms.
- Tractaments tèrmics d'esterilització de fluids UHT i envasaments asèptics en Tetra Brik.
- Desenvolupament de productes de panificació amb i sense gluten.
Àmbits tecnològics

IoT / Sensors, Big Data + IA

Automatització

Foodtech, Agritech
Equipament rellevant
Laboratori d’anàlisi microbiològic nivell P3 de seguretat Equips per dur a terme tractament de UHPH i inactivació per UV-C Laboratori d’òptica amb equipament divers especialitzat.
Localització del CERTA
