ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ obre tres línies d'ajuts a la innovació

11/07/2018 11:45
Ajuts innovació

L’última edició del Baròmetre de la Innovació ho ha tornat a dir: la innovació és necessària. Ho és perquè les empreses innovadores són les que més bones perspectives tenen per augmentar la facturació i els llocs de treball. Perquè són les que més negoci fan a l’exterior.

I la teoria està molt bé, però per on es comença? La magnitud de la paraula no ha d’espantar perquè innovar és més fàcil si t’ajuden. I a ACCIÓ, a més dels serveis habituals, ara mateix s'hi poden trobar diversos ajuts que facilitaran el camí de les empreses cap a la innovació.

Ajuts INNOTEC
Aquella idea que fa temps que és al calaix i que sempre s'ajorna. Aquell nou sistema d’envasat que farà més eficient la producció. Aquell adhesiu que farà el producte més sostenible. Sigui quina sigui la idea, els ajuts INNOTEC cofinancen el projecte d’R+D+i. Treu-re'l del calaix i sol·licitar l’ajut pot permetre a l'empresa cofinançar fins al 70 % del seu cost.

Nuclis d’R+D empresarial
Ara bé, si l'objectiu és un nou producte o servei tecnològic d’un cert risc, l'ajut adient són els Nuclis d’R+D empresarial. Fins a 125.000 euros a fons perdut per desenvolupar el projecte durant dos anys i mig. Són diverses les modalitats de Nuclis, que es poden desenvolupar en solitari, de manera consorciada o fins i tot amb socis internacionals gràcies als acords de cooperació tecnològica que ACCIÓ ha signat els darrers anys amb Alemanya, Xile o Israel. A més, des d’ACCIÓ també s'ofereix suport per trobar aquests socis i estructurar els projectes.

TECNIOspring Plus
I si el que es necessita és incorporar talent investigador, la millor opció és apuntar-se al TECNIOspring Plus, que ofereix un ajut del 100 % per a la contractació de personal d’R+D qualificat durant dos anys. En aquest temps, l'empresa tindrà ‘a casa’ un investigador d’alt nivell per desenvolupar un projecte de recerca aplicada a cost zero.

Tant l’INNOTEC, com els Nuclis o TECNIOspring Plus demostren que innovar és més fàcil si t’ajuden. Les empreses interessades poden informar-se’n o deixar-se assessorar pel Servei d’assessorament en innovació per trobar la convocatòria que més els encaixa!

Els ajuts INNOTEC, els Nuclis d'R+D empresarial i el TECNIOspring Plus completen una oferta variada de suport en les diverses etapes i necessitats del procés d'innovació