ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Senegal

La inversió africana aposta per Senegal

Oportunitats de negoci al Senegal i a l'Àfrica subsahariana

Moble i hàbitat

Senegal

Moble i hàbitat


Noves ciutats i nous centres turístics al Senegal

El Pla Senegal Emergent està planificant una nova ciutat industrial i administrativa, la ciutat de Diamniadio, a prop de Dakar. Al nivell turístic, el Senegal està promocionant el desenvolupament de noves zones com per exemple la Pointe de Sarène.

Desplegar més opcions de Noves ciutats i nous centres turístics al Senegal

S'estan impulsant nous projectes de promoció immobiliària i hi ha demandes en solucions per hàbitat per a la població de poder adquisitiu mig-alt que està en creixement com a solució d'hàbitat social amb el programa Une Famille Un Toit. Hi ha oportunitats per materials de construcció, acabats per construcció residencial, turística, comercial i industrial, i tecnologies de construcció sostenibles.

Amagar més opcions de Noves ciutats i nous centres turístics al Senegal
Química i plàstics

Senegal

Química i plàstics


Les importacions de productes químics diversos creixen un 53 %

La gran majoria dels productes químics a l'Àfrica Occidental s’importen a causa de la baixa producció local, que es limita, a nivell bàsic, a detergents, productes cosmètics, pintura i fertilitzants.

Desplegar més opcions de Les importacions de productes químics diversos creixen un 53 %

Específicament a Senegal, es detecten com a oportunitats els productes següents: fertilitzants, pesticides, productes químics per al tractament d’aigua, química industrial i química per a la construcció. També hi ha demanda de productes químics per a la indústria alimentària. El Senegal va importar un valor de 107,4 milions d'USD per productes químics diversos el 2022. França és el primer proveïdor europeu amb una quota de mercat de 25 % del valor de les importacions. La quota d'Espanya és del 5 %.

Amagar més opcions de Les importacions de productes químics diversos creixen un 53 %
Alimentació

Senegal

Alimentació


Ingredients per a la indústria agroalimentària

El sector de la indústria agroalimentària és un sector prioritari al Senegal. Hi ha una demanda per preparats alimentaris, ingredients i premescles per part de la indústria agroalimentària.

Desplegar més opcions de Ingredients per a la indústria agroalimentària

Des de col·laboracions comercials amb la indústria fins a projectes de cooperació tecnològica amb l’Institut de Technologie Alimentaire, el Senegal és un mercat d'enllaç amb una base industrial que s'està professionalitzant i que presenta una porta d'entrada a la regió. Els preparats alimentaris representen la cinquena categoria de productes més exportats el 2022 per part de Catalunya per un valor de més de 5 milions d'euros.

Amagar més opcions de Ingredients per a la indústria agroalimentària
Energia i recursos

Ghana

Energia i recursos


Transformació energètica a Ghana

El desenvolupament del sector del petroli i el gas requereix un suport tecnològic que no està disponible localment. Observem necessitats creixents de coneixements per al desenvolupament de solucions per millorar l’accés a l’energia i a l’electricitat de la població en zones urbanes i rurals. Molts d'aquests projectes compten amb finançament multilateral i hi ha oportunitats per dur a terme projectes d'innovació per al desenvolupament de tecnologies adaptades a les necessitats locals amb un cost assequible. Hi ha demanda per millorar l'eficiència energètica i per solucions d'energia renovable.

Amagar més opcions de Transformació energètica a Ghana

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?