ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Panamà

El hub logístic, financer i de serveis de l'Amèrica Llatina

Oportunitats de negoci a Panamà i a l'Amèrica del Nord i Central

Logística, e-commerce i distribució

Panamà

Logística, e-commerce i distribució


Solucions de comerç marítim i aeroportuari des del 'hub' multimodal

Panamà s’ha posicionat com a referent en els sectors de la logística i el comerç internacional, particularment en l'àmbit regional, per la qual cosa el comerç electrònic es veu com un sector clau per al futur de l’economia de Panamà.

Desplegar més opcions de Solucions de comerç marítim i aeroportuari des del 'hub' multimodal

Això representa oportunitats per a solucions de gestió de comerç electrònic en totes les fases de la cadena de subministrament i per als diferents sectors que hi participen (des de solucions de pagament i ciberseguretat fins a logística i control d’estocs i oportunitats en el sector públic quant a la modernització de serveis oferts per a duanes). L'autorització de cinc noves zones franques, la modernització de la Zona Libre de Colón i nous serveis logístics de curta distància impliquen oportunitats per a les TIC.

Amagar més opcions de Solucions de comerç marítim i aeroportuari des del 'hub' multimodal
Energia i recursos

Panamà

Energia i recursos


Equipament, tecnologia i serveis d'enginyeria per projectes d'hidrogen verd

El 2022, segons l'Autoritat Marítima de Panamà, es va confirmar la venda de 5.232.142 tones de combustible marítim a 7.546 vaixells.

Desplegar més opcions de Equipament, tecnologia i serveis d'enginyeria per projectes d'hidrogen verd

La plataforma logística del canal de Panamà i el HUB marítim global obren la necessitat de disposar d'un HUB de generació d'hidrogen verd per al transport marítim a Panamà. La Secretaria Nacional d'Energia ha presentat l'Estratègia Nacional d'Hidrogen Verd, que dibuixa l'existència de 4 estudis de prefactibilitat per a projectes associats a l'hidrogen verd, i el primer és la construcció d'una planta de transformació, processament i distribució d'hidrogen verd, etanol, metanol i querosè a Panamà (valor aproximat de 500 milions d'USD).

Amagar més opcions de Equipament, tecnologia i serveis d'enginyeria per projectes d'hidrogen verd
Alimentació

Panamà

Alimentació


El creixement econòmic sostingut i la presència de comunitats expatriades a Panamà (principalment a la zona metropolitana) ha incentivat el consum de productes d'origen europeu vinculats a la dieta mediterrània (d'origen italià, espanyol i grec).

Desplegar més opcions de

Addicionalment, el creixement del comerç electrònic genera oportunitats ja que obre un canal de comercialització directe per a les empreses que els permet definir estratègies de nínxol per a petites i mitjanes empreses del sector alimentari del sector de productes gurmet.

Amagar més opcions de
Educació, formació i serveis editorials

Panamà

Educació, formació i serveis editorials


Les integracions de les tecnologies digitals amb els models formatius tradicionals es confirmen establerts a la zona metropolitana i a la Ciudad del Saber - Hub de coneixement del país: el Ministeri d'Educació aliat amb Microsoft per habilitar més de 800 mil comptes per als estudiants i docents. A la Universitat de Panamà més de 90 mil estudiants han rebut educació en línia durant el 2021, mitjançant internet. La Universitat Tecnològica de Panamà (UTP) va impartir educació virtual a 47 mil estudiants. A l'Institut Tècnic Superior Especialitzat (ITSE) més de mil estudiants van rebre formació en línia en 11 programes tècnics.

Amagar més opcions de

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Panamà: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial