ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Japó

La potència del sol naixent

Oportunitats de negoci al Japó i a l'Extrem Orient

Turisme, cultura, oci, esports i restauració

Japó

Turisme, cultura, oci, esports i restauració


Japó desperta als esports electrònics

Al febrer de 2018 es va crear la Unió d'Esports Electrònics al Japó. El gran públic japonès està familiaritzat amb els esports electrònics. S'espera que aquest mercat al Japó creixi fins als 10.000 milions de iens l'any 2022.

Desplegar més opcions de Japó desperta als esports electrònics

El mercat dels esports electrònics es va multiplicar per 13 en comparació amb el 2017. Encara que el Japó va arribar bastant tard a la tendència dels esports electrònics per la diferència en la cultura del joc, la creació de la Unió d'Esports Electrònics del Japó va comportar no només un ràpid augment en la cobertura mediàtica, sinó també l'aparició dels primers programes de televisió dedicats a aquesta modalitat i, en conseqüència, els primers patrocinis. El nombre d'aficionats va augmentar i avui dia un 15% dels 15 milions de persones al Japó que veuen continguts de vídeo són aficionats als esports electrònics. La nova tendència és que les empreses grans japoneses estan interessades a patrocinar els esports electrònics.

Amagar més opcions de Japó desperta als esports electrònics
TIC i transformació digital

Japó

TIC i transformació digital


Aposta per l’administració electrònica i demanda social durant la COVID-19

El govern ha posat com una de les prioritats la promoció de la digitalització de l'administració. La COVID-19 ha estat una ocasió perquè el Japó reconegui la necessitat de promoure la transformació digital en totes les àrees.

Desplegar més opcions de Aposta per l’administració electrònica i demanda social durant la COVID-19

Per a la reconstrucció de ciutats i infraestructures, de cara al futur tindran oportunitats els materials, els productes o les tecnologies relacionats amb les ciutats intel·ligents, amb l'eficiència energètica, la mobilitat sostenible i les energies renovables. La societat japonesa, fins a la crisi sanitària, no havia estat gaire proactiva a promoure transformació digital. Amb la necessitat d’adaptar-se a la nova normalitat, treballar des de casa, la digitalització de gestions empresarials i de l’administració, etc., es crearan noves oportunitats per a empreses proveïdores de productes, tecnologies i solucions relacionades a aquest tema: ciberseguretat, tecnologies financeres, internet de les coses, IA i altres.

Amagar més opcions de Aposta per l’administració electrònica i demanda social durant la COVID-19
Biotecnologia

Japó

Biotecnologia


Ciències de la vida, assistència sanitària i biotecnologia

L’escala del mercat de la indústria biotecnològica al Japó és de 24.000 milions d’euros, i el govern desitja expandir-lo i multiplicar el seu valor per sis abans del 2030.

Desplegar més opcions de Ciències de la vida, assistència sanitària i biotecnologia

En conseqüència, es busquen i desenvolupen diferents formes de col·laboració amb les empreses i els clústers estrangers, de tal manera que aquest mercat ofereix molt bones oportunitats per a les empreses catalanes més innovadores. Aquesta oportunitat s'estén a les empreses d'assistència sanitària (Healthcare), ciències de la vida (Life Science) i bellesa (Beautycare).

Amagar més opcions de Ciències de la vida, assistència sanitària i biotecnologia
Energia i recursos

Japó

Energia i recursos


Japó es compromet a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050

Per aconseguir la neutralitat, el govern japonès ha escollit 3 àrees (energia, transport/fabricació, oficina/llar) i tecnologies rellevants estratègiques.

Desplegar més opcions de Japó es compromet a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050

En l'àrea d'energia, estan buscades les tecnologies relacionades amb l'energia eòlica marina (wind turbines, parts, floating wind turbines), amoníac combustible (combussion burner), hidrogen (turbines for power generation, hydrogen-reduction steel making, carrier ships, water electrolyzers), SMR (Small Moduler Reactor for nuclear power), energia nuclear per a la producció d’hidrogen, entre d'altres.

Amagar més opcions de Japó es compromet a aconseguir la neutralitat de carboni el 2050

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Japó: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial