ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Japó

La potència del sol naixent

El Japó és la tercera economia mundial, darrere dels Estats Units i de la Xina. 172 milions d'habitants amb un alt poder adquisitiu el fan un dels mercats més atractius per fer-hi negocis i invertir-hi.

Oportunitats de negoci al Japó i a l'Extrem Orient

Química i plàstics

Japó

Química i plàstics


Noves tecnologies i solucions per a reciclatges de plàstics

La societat japonesa s'està conscienciant de la necessitat de controlar l'ús de plàstics i incrementar-ne el reciclatge. Es prohibeix la distribució gratuïta de bosses plàstic en supermercats a partir de juliol de 2020.

Desplegar més opcions de Noves tecnologies i solucions per a reciclatges de plàstics

Tecnologia per reciclar en el sector de químics orgànics, tecnologia de sensors per detectar contaminació d'aire i aigua o tecnologia per a mineria d’abocador són unes de les tecnologies buscades. També moltes empreses químiques busquen nous materials o ús de materials innovadors que les empreses japoneses tenen.

Amagar més opcions de Noves tecnologies i solucions per a reciclatges de plàstics
Vins, caves i begudes

Japó

Vins, caves i begudes


Vi, cava i aperitius

L'any 2019, va entrar en vigor el tractat de lliure comerç entre la UE i el Japó (EPA). La tassa aranzelària de vi va ser eliminada des del primer dia del tractat i els vins europeus són cada dia més consumits al Japó.

Desplegar més opcions de Vi, cava i aperitius

Aquest canvi està causant una situació molt més competitiva que abans per a vins i caves que intenten a arribar al mercat a partir d'ara. L’oficina de Tòquio intenta un enfocament col·lectiu l'any 2021 per connectar cellers de vins i caves catalans amb importadors japonesos: "Catalan Wine Japan". Productes de la gastronomia mediterrània, com el pernil, les olives, etc., s’acolliran més com a productes quotidians i familiars, a mesura que augmenti el consum de vi i cava.

Amagar més opcions de Vi, cava i aperitius
Salut i equipaments mèdics

Japó

Salut i equipaments mèdics


Sector mèdic i d’assistència

La nova tecnologia i les noves solucions amb diagnòstic mèdic, la robòtica a mida i els dispositius intel·ligents, etc. es podrien introduir en el món del negoci de l’atenció sanitària.

Desplegar més opcions de Sector mèdic i d’assistència

El Japó afronta l’escassetat crònica de recursos humans d’assistència mèdica i d’infermeria, malgrat l’increment constant de població de la tercera edat. Hi ha una demanda urgent de solucions tecnològiques per mantenir l'estructura actual amb la màxima eficàcia i accessibilitat.

Amagar més opcions de Sector mèdic i d’assistència
TIC i transformació digital

Japó

TIC i transformació digital


Necessitat "Transformació Digital"

La covid-19 ha estat una ocasió perquè el Japó reconegui la necessitat de promoure la transformació digital en totes les àrees.

Desplegar més opcions de Necessitat "Transformació Digital"

La societat Japonesa, fins a la crisi sanitària, no havia estat gaire proactiva a promoure transformació digital. Amb la necessitat d’adaptar-se a la nova normalitat, treballar des de casa, la digitalització de gestions empresarials i de l’administració, etc., es crearan noves oportunitats per a empreses proveïdores de productes, tecnologies i solució relacionades a aquest tema: ciberseguretat, tecnologies financeres, internet de les coses, IA i altres

Amagar més opcions de Necessitat "Transformació Digital"

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Japó: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial