ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Unió Europea anul·la la normativa contra la importació de pneumàtics de camió originaris de la Xina

Alertes de comerç internacional

El 4 de maig de 2022 es va publicar una sentència del Tribunal General de la Unió Europea que anul·la el Reglament "antidumping" definitiu i el Reglament antisubvencions sobre les importacions de determinats pneumàtics, nous o recautxutats, de cautxú, originaris de la Xina.

Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

El Tribunal General de la Unió Europea ha considerat il·legal la metodologia utilitzada per la Comissió Europea per calcular la diferència entre el preu dels pneumàtics xinesos a Europa i el de la indústria europea.

També s’ha considerat una manca de respecte als drets de defensa dels productors xinesos, als quals se’ls hi ha negat l’accés a certa informació, inclosa la metodologia exacta utilitzada per determinar el nivell de suposat dumping.

Aquests reglaments estaven en vigor des de l’octubre del 2018 i afectaven als pneumàtics utilitzats per autobusos o camions amb un índex de càrrega superior a 121.

Com està actuant el sector al respecte?

L’ADINE, l’Asociación Nacional de Distribuidores e Importadores de Neumáticos, que representa a més del 80% del sector de la distribució de pneumàtics a nivell nacional, està duent a terme les gestions pertinents per informar a tots els associats i conèixer amb exactitud l’abast de la sentència, així com els possible efectes i conseqüències que se’n derivin.

En aquest sentit, les parts involucrades tenen la potestat d’apel·lar el veredicte de dita sentència, per tant, la resolució definitiva podria demorar-se en el temps.

Enllaços d’interès

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional