ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Xina posa en marxa una plataforma de registre de fabricants per a la importació de productes alimentaris

Alertes de comerç internacional

Els fabricants estrangers de producció, processament i emmagatzematge de productes alimentaris que exporten a la Xina han de realitzar un registre de fabricant estranger abans de l'exportació

Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

L'1 de novembre del 2021, l'Administració General de Duanes de la Xina (GACC) va llançar una nova plataforma de registre de fabricants d'importació.

Per ajudar les empreses a completar el registre de fabricants d'aliments a l'estranger, el 2 de desembre del 2021, la GACC va publicar un manual d'usuari per introduir les funcions del sistema i explicar els procediments de registre pas a pas.

  • La nova disposició del registre de fabricants a l'estranger entrarà en vigor l'1 de gener del 2022, sense període de gràcia, i totes les categories d'aliments hi estaran subjectes, excloent-hi els additius alimentaris i els productes relacionats amb els aliments.
  • D'acord amb l'article 15, serà obligatori etiquetar el número de registre del fabricant tant a l'envàs exterior com a l'interior del producte. La definició d'embalatge interior i exterior fa referència a l'envàs de transport, com les caixes de cartró i les unitats de venda, les quals contenen unitats envasades individualment. No obstant, a llarg termini, la GACC anima els fabricants estrangers a etiquetar el número de registre xinès al paquet, en comptes del número de registre de fabricant.

Vies de registre

  1. Registre recomanat per l’autoritat competent. L'autoritat competent dels països exportadors haurà de recomanar el registre del fabricant per als fabricants de les següents 18 categories d’aliments: Carns i productes carnis, budells, productes aquàtics, productes lactis, nius i productes de nius d'ocells, productes apícoles, ous i ovoproductes, olis i greixos comestibles, pastes farcides, cereals comestibles, productes industrials de farina i malt de cereals, conservats i deshidratats, verdures i fesols secs, condiments, nous i llavors, fruits secs, grans de cafè sense torrar i grans de cacau, aliments dietètics especials i aliments saludables.
  2. Autoregistre. Les empreses que produeixen productes alimentaris que no pertanyen a aquestes 18 categories d'aliments poden registrar informació rellevant al Sistema de servei de finestreta única de comerç internacional de la Xina.

Problemàtica

  • Les autoritats no han publicat una llista dels codis aranzelaris que s’inclouen a les 18 categories que cal registrar a través de les autoritats competents. En conseqüència, les empreses no saben quina via de registre han d’utilitzar.
  • El domini de registre, actiu des de l’1 de novembre, no funciona correctament i exigeix certs requisits que compliquen el registre, com la introducció de números de telèfon estrangers.
  • La informació que arriba per part de les autoritats xineses no arriba de forma prou àgil.

ATENCIÓ: hi ha moltes consultes al país en aquest sentit i hi ha perill que, quan arribi l’1 de gener, molts productes no estiguin registrats correctament.

Consulta tota l’Alerta de comerç internacional sobre el nou registre de fabricant estranger de la Xina (document .PDF).

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional