ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

40 històries d'èxit d'empreses catalanes

Articles i altres publicacions

Al llibre es recullen 40 articles que s'han publicat a la secció "En línia" del diari La Vanguardia en el darrer any i mig i que mostren experiències empresarials, cadascuna amb una història diferent però totes amb el denominador comú de la innovació.

40 històries d'èxit d'empreses catalanes

40 històries d'èxit d'empreses catalanes

Recull quaranta històries d’èxit d’empreses catalanes extretes de articles publicats a ‘La Vanguardia’ per la periodista Ariadna Boada. Es tracta de pimes amb seu a Catalunya que aposten per la innovació com a manera de diferenciar-se i de progressar, ja sigui perquè van sorgir d’una idea innovadors o perquè s’han reinventat al llarg de la seva història.

Exposa casos d’èxit com el de la productora de publicitat Albiñana Films, que tindrà una delegació a Moscou; la consultora en polítiques sanitàries i socials Antares, que ha obert una oficina a París; la firma barcelonina BD, els dissenys de la qual triomfen a l’Aràbia Saudita; o Juanola, que des de fa cent anys produeix les populars pastilles de regalèssia.

En el sector tèxtil, destaquen els casos de l’empresa igualadina Original Buff que exporta a quaranta països la seva bufanda tubular; la firma Círculo de Punto, que comercialitza la roba de Chupa Chups a Europa i Rússia; de la casa Homs tèxtil, que el 2006 va obrir la seva primera botiga a Dubai, entre d’altres.

També presenta casos del sector de l’alimentació, com el de Xocolates Torras, que ara es centra en l’elaboració de xocolata sense sucre; el de Delinostrum.com, que exporta delicadeses espanyoles arreu del món; o el Frudiva, que comercialitza fruita tropical congelada per a gurmets.