ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Els reptes industrials del vehicle verd a Catalunya

Articles i altres publicacions

Davant l'actual escenari en el sector de l'Automoció i els darrers avenços en el vehicle verd, la pregunta que es planteja és: quina repercussió tindrà la introducció massiva del vehicle verd en un futur en la indústria catalana?

El següent informe, realitzat per Damià Martín i Tomàs Megía de l'Observatori de Prospectiva Industrial (OPI), respon aquesta i altres preguntes.

Els reptes industrials del vehicle verd a Catalunya

L'arribada del vehicle elèctric pot ser un catalitzador que serveixi de palanca per canviar la tendència negativa en el sector de l'Automoció, o almenys per aturar el degoteig constant de treballadors i facturació, i així aturar també la pèrdua relativa de la indústria catalana de l’automoció enfront d’altres zones del món.

Les motos (sobretot les de baixa cilindrada, aptes per a ciutats) són una opció interessant per als consumidors. Les empreses catalanes estan especialment ben col·locades en aquests negocis i poden aprofitar aquesta oportunitat.

La producció de sistemes i components per al vehicle elèctric requerirà de les empreses del sector de l’automoció a Catalunya grans esforços en inversió, R+D i innovació amb les dificultats que provocaran uns retorns lents a causa de la penetració escalonada previsible dels vehicles electrificats.