ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Com importar blat de moro a Catalunya durant el conflicte a Ucraïna

Articles i altres publicacions

Ucraïna és un dels grans productors mundials de blat de moro. La Guerra al país provoca desajustos en el seu subministrament a països importadors, com Catalunya, fet que pot obligar a moltes empreses a buscar alternatives com els Estats Units o l'Argentina, entre d'altres. Revisa l'informe i descobreix els requisits per importar blat de moro d'altres països.

Importació de blat de moro a Catalunya

Ucraïna és el gran proveïdor de blat de moro a Catalunya -amb el 35% del total- i el producte més importat des d’aquest país. Tal i com passa amb la importació d’oli de gira-sol, la guerra al país n’ha aturat el subministrament fet que obligarà a les empreses catalanes a buscar alternatives: ja sigui per importar el producte d’altres països o substituir-lo per altres.

L’informe 'Importació de blat de moro a Catalunya (document .PDF)' descriu aquestes alternatives i els requisits duaners per importar blat de moro provinent d'altres països. ACCIÓ recomana planificar una campanya d’aprovisionament i diversificar la cartera de proveïdors i, en aquest sentit, les importacions podrien substituir-se per grans productors com els Estats Units, l'Argentina o Brasil.

Per aquests països, a priori no existiran diferències amb els tràmits habituals per a les importacions d’Ucraïna, un país que també és extracomunitari. Tot i això, i en funció de l’evolució del conflicte, alguns mercats poden limitar les exportacions de blat moro o presentar altres barreres concretes.

Revisa l’informe 'Importació de blat de moro a Catalunya (document .PDF)' per conèixer aquests mercats, els aranzels a la importació i els tràmits duaners necessaris.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades