ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Ucraïna

Un país de trànsit entre la Unió Europea i Rússia

Oportunitats de negoci a Ucraïna, a l'Europa oriental i a l'Àsia central

Turisme, cultura, oci, esports i restauració

Croàcia

Turisme, cultura, oci, esports i restauració


Col·lectivitats, equipament hoteler i restauració

El sector turístic a Croàcia representa el 18 % del PIB del país. Tanmateix, la seva infraestructura turística, relativament escassa i obsoleta, exigeix una inversió creixent.

Desplegar més opcions de Col·lectivitats, equipament hoteler i restauració

Segons l’esborrany per a l’Estratègia de Desenvolupament del Turisme Sostenible 2030 de Croàcia s’identifica una insuficient capacitat hotelera, amb un nivell de pernoctacions dues o tres vegades inferior a la mitjana europea, fet que indica la necessitat d’un augment significatiu de l’oferta hotelera durant els propers anys.

Amagar més opcions de Col·lectivitats, equipament hoteler i restauració
Indústria farmacèutica

Uzbekistan

Indústria farmacèutica


L'Uzbekistan obre oportunitats per als laboratoris europeus

El sector de la salut està creixent a l'Uzbekistan, fins a un 25 % anual, i es considera un dels més dinàmics dins de l'economia nacional i dels més avançats dels països exsoviètics.

Desplegar més opcions de L'Uzbekistan obre oportunitats per als laboratoris europeus

El 2021 el volum del mercat farmacèutic a l'Uzbekistan es va valorar en 1.500-1.700 milions de USD, unes xifres encara força inferiors a les dels països veïns. Per tant, s'espera un creixement exponencial important. La producció local representa entre el 15 i el 20 % de tot el mercat de l'Uzbekistan. L'augment de la producció local obre un ventall d'oportunitats per a proveïdors d'ingredients, API, know-how, etc.

Amagar més opcions de L'Uzbekistan obre oportunitats per als laboratoris europeus
Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Polònia

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


Polònia: la planta de producció d'Europa

Amb la ruptura de les cadenes logístiques, moltes empreses estan cercant proveïdors o traslladant la producció a Polònia, que ofereix costos de producció més baixos, plantes modernes, personal qualificat i una infraestructura logística desenvolupada.

Desplegar més opcions de Polònia: la planta de producció d'Europa

Polònia continuarà sent el receptor més gran de fons europeus (Polònia rebrà uns 157.000 milions d'euros entre els anys 2021-27), la qual cosa també incentivarà el seu desenvolupament. Polònia continua sent un dels llocs més atractius per a l'entrada d'inversions estrangeres. Des de gener fins a finals de novembre de 2021, les empreses estrangeres van declarar la realització d'inversions per valor de més d'11.100 milions de PLN i la creació de 6.350 nous llocs de treball.

Amagar més opcions de Polònia: la planta de producció d'Europa
Alimentació

Uzbekistan

Alimentació


Interès de l'Uzbekistan en la renovació de la indústria agrícola

La indústria agrícola l'any 2020 va tenir una quota del 28,2% del PIB del país. La major part dels productes estan destinats al mercat interior i només un 10% s'exporta, encara que aquesta quota va duplicant-se anualment.

Desplegar més opcions de Interès de l'Uzbekistan en la renovació de la indústria agrícola

L'Uzbekistan exporta fruita dolça (tomàquets, albercocs, cireres, raïm, préssecs) i fruita seca. Les principals destinacions d'exportació de la fruita (i també de llegums) són: el Kazakhstan (46%), Rússia (18%), l'Afganistan (7%), la Xina (6%), Turquia (5%), el Kirguizistan (4%) i l'Iraq (2%). A més, el país té previst augmentar la quota en altres mercats estrangers. Per assolir aquest objectiu, l'Uzbekistan està invertint en la modernització del sector i té interès en maquinària i materials d'envasat, tecnologies de cultiu (sobretot horticultura), sistemes de rec per goteig, hivernacles, tecnologies de recollida, emmagatzematge i transport, i maquinària de transformació de tots els productes agroindustrials.

Amagar més opcions de Interès de l'Uzbekistan en la renovació de la indústria agrícola

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Ucraïna: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial