ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Mapa d'oportunitats a l'Àsia emergent: Vietnam

Articles i altres publicacions

Aquest estudi analitza diversos sectors de l'economia vietnamita que ofereixen oportunitats d'inversió i exportació per a les empreses catalanes. Ofereix anàlisis quantitatives i qualitatives sobre el sector agroalimentari, del tèxtil, el calçat i la pell, el farmacèutic, el químic i el relacionat amb el medi ambient i les energies renovables, entre d'altres.

Mapa d'oportunitats a l'Àsia emergent: Vietnam

Mapa d'oportunitats a l'Àsia emergent: Vietnam

Dibuixa la situació de diferents sectors de l’economia vietnamita que poden resultar atractius per a les empreses catalanes. Ofereix informació sobre les exportacions catalanes al Vietnam i les importacions des d’aquest país. Identifica productes que Catalunya exporta de manera de rellevant i d’altres que no.

Ofereix dades sobre les inversions estrangeres directes catalanes al Vietnam. De fet, pràcticament la totalitat d’IED que Catalunya realitza en aquest país asiàtic es centra en el comerç a l’engròs i la intermediació comercial.

Identifica diferents oportunitats de negoci com en un dels sectors estratègics del país, l’agroalimentari: és un dels principals exportadors d’arròs, marisc, cafè i anacards, el subsector dels aliments processats encara es troba en fase embrionària, augmenta la preocupació per millorar els estàndards de qualitat i salubritat dels aliments, el govern vol tecnificar l’agricultura, etc.

També ofereix baixos costos laborals en les indústries tèxtils, de la indumentària, de les sabates i de les pells (la tercera indústria del país); el govern vietnamita vol millorar el sistema sanitari i per fer-ho facilita els joint ventures amb empreses locals; la demanda de fertilitzants continua creixent atesa la importància del sector alimentari (un terç prové d’importacions), etc.