ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Aportacions tècniques en el camp del tintatge

Casos d'empresa   Tints Mataró

Tints Mataró és una petita empresa de tintatge i que en els últims anys ha aportat una sèrie d'innovacions al mercat del químic com la reducció del temps de tintatge en el mètode tye and dye, la invenció del pehaquímetre o l'estampat a dues bandes.

Tints Mataró

Tints Mataró

Un dels exemples de l'apropiació del camí de la innovació que ha fet Tints Mataró és la reformulació que ha fet del mètode de tintura tye and dye, disminuint el temps necessari per dur-lo a terme de divuit a dues hores. Això s'ha dut a terme en col·laboració amb la multinacional grega Sclavos International, a qui ha prestat servei de recerca i ha permès introduir-se a la Xina.

També ha dissenyat un pehaquímetre (mesurador d'acidesa), que permet mantenir el neutre en tot moment i controlar l'aportació de sal. L'empresa també ha dissenyat un sistema d'estalvi d'aigua a través de la reutilització que permet una reducció del 50%-60%. Per últim Tints Mataró ha ofert a diverses empreses del sector el sistema que permet estampat per les dues bandes del teixit.

Tints Mataró opta per treballar amb empreses petites i mitjanes del sector, per evitar la inestabilitat que genera tenir multinacionals com a client. Després d'un 2005 amb poca activitat confien a millorar el 2006, doncs les empreses tèxtils locals a vegades necessiten tints per sèries curtes, cosa que pot oferir Tints Mataró, front als competidors asiàtics que tot sovint només fan sèries llargues.