ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Emprovar-se roba de la botiga des de casa

Casos d'empresa   Stil Ricart

Stil Ricart complementa la seva presència tradicional al món del moble (de llar i comercial) amb una aportació innovadora: Virtual two, un emprovador virtual de roba que pretén revolucionar el món de la compra a distància de roba.

Aquest dispositiu es podria fer servir tant a les pròpies botigues com des de casa o en màquines especialment dissenyades ubicades en llocs públics com estacions.

31/05/2009
Emprovar-se roba de la botiga des de casa

Emprovar-se roba de la botiga des de casa

Stil Ricart és un clàssic fabricant de mobles de la Garriga fundat el 1935 (llavors amb el nom de Ricart Vila) que s'endinsa en el món virtual amb un emprovador virtual personalitzat. Arrel de l'assessorament d'ACC1Ó, van dissenyar una pantalla tàctil amb un personatge virtual que adquireix els trets anatòmics del client i es pot anar emprovant vestits des de casa a través de la xarxa o al mateix punt de venda.

Altres elements que com aquest estan revolucionant el món de la venda de roba serien el pagament biomètric, la compra a través del mòbil o el venedor hologràfic. El producte dissenyat per Stil Ricart es diu Virtual Two, i donarà lloc a una empresa paral·lela que en permetrà el desenvolupament. Neix arrel de la col·laboració en els últims anys de Stil Ricart amb botigues de roba a les que feia els mobles (actualment el 70% del mobiliari que fabrica és per empreses).

L'any passat l'empresa va facturar 900.000 euros. L'expansió de l'empresa passa per entrar a mercats nous com mobiliari d'outlets a Amsterdam o botigues a de vins a París. Un altre segment paral·lel en el que treballen és el mobiliari per exposicions.

A Stil Ricart tenen la convicció que Virtual Two pot representar un revulsiu pel món del moble comercial, per les noves necessitats de mobles de suport que generarà. Actualment les firmes Mango i Rosa Clarà estan examinant el producte.

Perfil digital