ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Anàlisi de riscos i tendències mundials 2022

Informes d'estratègia empresarial

ACCIÓ et presenta en aquest informe una acurada radiografia de tots els elements que participaran en l’evolució econòmica i empresarial del 2022; un repàs exhaustiu que, entre d'altres, assenyala els 15 riscos principals per a l’economia catalana d’enguany.

Anàlisi de riscos i tendències mundials 2022

Anàlisi de riscos i tendències mundials 2022

Quins són els 15 principals riscos per a l’economia catalana durant el 2022? Aquestes són algunes de les respostes que ofereix l’informe d’ACCIÓ, disponible en versió abreujada 'Anàlisi de riscos i tendències globals 2022 (document .PDF)' i com a informe complet 'Anàlisi de riscos i tendències globals 2022'.

El món afronta un 2022 ple d’incerteses, en un entorn on la pandèmia persisteix amb l’aparició de noves variants i en un context d’emergència climàtica i de canvis accelerats impulsats per la crisi de la Covid-19. Tot plegat està provocant desequilibris de difícil resolució a curt termini enmig d’una crisi geopolítica que fa mutar l’ordre mundial existent.

En aquest entorn, l’economia catalana ha de saber conviure amb qüestions com el proteccionisme, el Brexit, la vulnerabilitat dels mercats emergents, el gir exportador cap a l’Indo-Pacífic o la crisi d’aprovisionament; elements que s’erigeixen com alguns dels principals reptes per a les empreses exportadores.

En aquesta versió abreujada de l'informe s'hi assenyalen les qüestions principals, ampliades en un informe complet* que s'estructura en set grans blocs:

  1. Tensions socials.
  2. Tensions geopolítiques.
  3. Riscos tecnològics.
  4. Riscos de l'economia verda.
  5. Disrupcions de les cadenes de subministrament.
  6. Riscos econòmics i financers.
  7. Afectació dels riscos a Catalunya.

Vols saber quines són les grans tendències de l’economia mundial per al 2022? Vols conèixer els principals riscos per a l’economia catalana? Consulta la versió abreujada de l’informe 'Anàlisi de riscos i tendències globals 2022 (document .PDF)' o descarrega'n la versió completa de l'informe 'Anàlisi de riscos i tendències globals 2022'.

Tens dubtes sobre el Brexit? A través de la Oficina tècnica de barreres a la internacionalització pots resoldre totes les preguntes que tinguis sobre la nova realitat del Regne Unit i que afectin a la teva empresa. Consulta’ns!