ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Bangladesh

Informes país

Les exportacions catalanes a Bangladesh es concentren principalment en els sector de les matèries colorants, maquinària i productes químics.

Oportunitats de negoci a Bangladesh

Oportunitats de negoci a Bangladesh

Els principals sectors per volum de negoci a Bangladesh són les infraestructures i la construcció, el tèxtil i la moda i l’agricultura. Per la seva banda, els sectors més destacats en termes de creixement són els videojocs, la química i els plàstics i la cosmètica.

Pel que fa a les importacions, Bangladesh importa principalment tèxtil i moda, química i plàstics i agricultura que procedeixen majoritàriament de països asiàtics: la Xina, la Índia, Singapur i Hong Kong.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Bangladesh:

  • Química i processos per a la indústria tèxtil i la roba a Bangladesh. Bangladesh és un país molt important per als tèxtils i les exportacions europees creixen cada vegada més. Un 80% de les exportacions del país pertanyen a aquest sector i contribueixen amb un 20% al PIB del país. Bangladesh s’ha fixat l’objectiu d’aconseguir exportacions de roba de vestir per un valor de 50.000 milions d'USD el 2021. Amb molt poca oferta local de químiques, tecnologies i accessoris per a l’elaboració de roba, destaquem aquest segment com un segment de gran oportunitat.
  • Oportunitats de negoci en la indústria tèxtil a Bangladesh. El govern de Bangladesh està decidit a fomentar el sector del fil dins l’economia del país per tal d'acompanyar la robusta indústria tèxtil i de roba que s'hi està desenvolupant. Alguns dels avantatges que ha marcat el govern per a les empreses estrangeres que decideixin fabricar al país són: aranzels més baixos, incentius en efectiu, taxes impositives reduïdes, finançament a baix cost, repatriació del capital invertit, instal·lacions d'emmagatzematge consolidat, etc.
  • Bangladesh, un mercat en desenvolupament i amb demanda. Bangladesh és el país que més ràpidament s'està desenvolupant a l'Àsia del Sud i els projectes d'infraestructura estan creixent. El país es troba en una fase de transformació amb obres d'infraestructura i demanda de tecnologia i processos de millora. Es requereixen tecnologies, assessorament en processos, transferència de coneixements i materials.

Consulta totes les dades sobre Bangladesh i les millors oportunitats de negoci internacional que ofereix a la Nota Econòmica Bangladesh (document .PDF).