ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Equador

Informes país

Els principals productes catalans que s’han exportat a l’Equador durant el 2020 són maquinària, productes químics i matèries colorants. Productes que hi arriben a través de les més de 1.500 empreses catalanes que exporten al país.

A l'Equador, els principals sectors per volum de negoci són les infraestructures i la construcció, l’alimentació, l’agricultura i l'energia, mentre que en els sectors que destaquen per volum de creixement són la mobilitat ferroviària, l’aigua, l’energia i les matèries primeres.

Pel que fa a les importacions, Equador importa principalment dels Estats Units, la Xina i Colòmbia. Els sectors més destacats per volum d’importacions són l’energia, la química i els plàstics i la maquinaria i els béns d’equip.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Equador:

  • Oportunitats en tecnologies per a l'agroindústria a l'Equador. El país està altament vinculat al sector, ja que tradicionalment ha estat un país productor orientat a les matèries primeres. Per tant, requereix tecnologia, béns, maquinària i biotecnologia verda per al desenvolupament del sector. A més, el sector demanda tecnologia.
  • Demanda de productes químics intermedis per a processos industrials. L'Equador disposa d'una producció significativa de petroli i d'una indústria d'hidrocarburs. Amb tot, la indústria demanda productes químics d'altes prestacions que optimitzin els processos productius i respectin el medi ambient.
  • Necessitat d'importar instruments mèdics i per a laboratoris. Com que no existeix una producció nacional, la pràctica totalitat dels productes de salut i instruments mèdics que es comercialitzen a l'Equador s’importen. L'Equador requereix millorar la seva tecnologia en el camp hospitalari per poder millorar la seva oferta sanitària.

Consulta totes les dades sobre Equador i les millors oportunitats de negoci internacional que ofereix a la Nota Econòmica Equador (document .PDF).