ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Luxemburg

Informes país

Les exportacions catalanes a Luxemburg han seguit una tendència a l’alça el 2022 fins arribar als 98 milions d’euros, un 17,5% més que l’any anterior. Catalunya hi exporta principalment vehicles, plàstics, i matèries colorants.

Oportunitats de negoci a Luxemburg

Oportunitats de negoci a Luxemburg

A Luxemburg els principals sectors per volum de negoci són les infraestructures i la construcció; les TIC i digitalització de la indústria, i la logística de mercaderies. Pel que fa als sectors per creixement del volum de negoci destaquen les TIC i digitalització de la indústria; la maquinària i béns d’equip, i l'educació, formació i serveis editorials.

Pel que fa a les importacions, Alemanya, Bèlgica, França i els Països Baixos són els principals proveïdors de Luxemburg, que hi venen majoritàriament productes de l'àmbit de les TIC i digitalització de la indústria; automoció, logística de mercaderies, i química i plàstics.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Luxemburg:

  • Impuls estratègic de desenvolupament de l'economia de plata. Es preveu un creixement d’un 1,6% anual de pacients d’assistència a llarg termini i un 3,6% d’augment de les despeses relacionades fins al 2030. S’estima que el 20% de la població luxemburguesa té més de 65 anys. Diverses grans empreses, majoritàriament als Estats Units, estan fent passos cap als mercats de l'economia de plata.
  • Producció de metall i acer sostenible a tot Europa: acer verd. Arcelor Mittal Europe va anunciar una nova estratègia el 2020 (CO2 Technology Strategy) que permetrà per primera vegada la producció d'«acer verd». Preveu una producció de 600.000 tones el 2022. Amb una reducció del 30% d'emissions de CO2 el 2030 per a arribar a zero emissions el 2050. Pla estratègic i ambiciós a través del qual l'empresa cerca de manera permanent noves col·laboracions tecnològiques en hidrogen, bioenergia, captura de carbó i emmagatzematge.
  • Seu d'empreses multinacionalsde TIC amb estratègia digital de l'espai. Luxemburg té una cadena de valor molt forta en el sector de l'espai. Compta amb diverses empreses líders, així com amb fires, congressos i centres espacials. L'Agència Espacial de Luxemburg ha aconseguit posicionar el país en àmbit europeu actuant com a tractor en dos grans temes dins el sector espacial: la estratègia NewSpacei l'extracció de recursos espacials.

Consulta totes les dades sobre Luxemburg i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Luxemburg 2022 (document .PDF).