ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats de negoci a Sèrbia

Informes país

Les exportacions catalanes a Sèrbia van augmentar més d'un 38% el 2021 i es concentren sobretot en els aparells i material elèctric, la maquinària i els plàstics. Hi arriben a través de les 474 empreses catalanes que exporten al país de manera regular.

Oportunitats de negoci a Sèrbia

Oportunitats de negoci a Sèrbia

Pel que a les importacions, els principals proveïdors de Sèrbia són Alemanya, la Xina, Itàlia, Rússia i Turquia.

Aquest és un mercat de 6,9 milions de persones. El PIB del país és de 148.678M$ on un 49% correspon al sector serveis i un 41% a la indústria. L’agricultura suposa gairebé un 10% del PIB.

Aquestes són algunes de les oportunitats de negoci internacional que ofereix Sèrbia:

  • Producció automobilística. La indústria automobilística és una de les principals a Sèrbia, la qual ha rebut gairebé el 10% de la inversió estrangera al país des del 2001. Sèrbia subministra a la majoria dels fabricants de vehicles europeus, així com a alguns fabricants de vehicles asiàtics.
  • Equipament mèdic i subministraments. El govern serbi s'ha compromès a la modernització integral del sector sanitari del país. Durant els propers anys, s'espera un augment de la demanda significatiu en equips de diagnòstic en gairebé totes les especialitats, així com un augment continu de la demanda de subministraments. Així mateix, hi ha interessants oportunitats en projectes de digitalització del sector salut.

Consulta totes les dades sobre Sèrbia i les millors oportunitats de negoci que ofereix a la Nota Econòmica Sèrbia (document .PDF).